EUR
4,84 RON
(-0.05%)
USD
4,27 RON
(+0.34%)
GBP
5,38 RON
(+0.07%)
CHF
4,55 RON
(-0.06%)
BGN
2,47 RON
(+0.25%)
BYN
1,75 RON
(+0.25%)
CAD
3,15 RON
(+0.13%)
RSD
0,04 RON
(-0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.15%)
JPY
0,04 RON
(+0.19%)
CZK
0,18 RON
(-0.07%)
INR
0,06 RON
(+0.59%)

Antonie Solomon a fost transferat la Penitenciarul din Craiova

Senatorul PPDD Antonie Solomon, condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, a fost transferat din arestul IPJ Dolj la Penitenciarul din Craiova.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, agent principal Amelia Căprărin, a declarat că Antonie Solomon a fost condus, miercuri după-amiază, din arestul IPJ Dolj, unde se afla de cinci zile, la Penitenciarul din Craiova.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv vineri pe Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi fals intelectual. În acelaşi dosar, omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru dare de mită. Un complet de cinci judecători de la instanţa supremă le-a respins vineri recursurile lui Solomon şi Penescu, precum şi pe cele ale altor doi inculpaţi şi a menţinut sentinţa dată anterior de un complet de trei judecători tot de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Fostul administrator al firmei PIC Gheorghiţă Pieca a rămas cu pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare, iar directorul magazinului PIC din Craiova, Dragoş George Stancu, a primit un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni. Instanţa i-a confiscat lui Antonie Solomon suma de 50.000 euro pe care i-ar fi primit drept mită şi a menţinut sechestrul pe această sumă găsită de procurori la domiciliul fostului primar.

Pe 19 martie 2010, Antonie Solomon a fost trimis în judecată de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Piteşti pentru infracţiunile de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual săvârşit în legătură directă cu o infracţiune de corupţie.

Împreună cu Solomon au fost deferiţi justiţiei omul de afaceri piteştean Cornel Penescu, acuzat de dare de mită în formă continuată, fostul administrator al firmei PIC, Gheorghiţă Pieca, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi directorul magazinului PIC din Craiova, Dragoş George Stancu, acuzat de dare de mită. Potrivit DNA, în perioada februarie-noiembrie 2006, Antonie Solomon, în calitate de primar al municipiului Craiova şi de preşedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale a municipiului Craiova, a primit, cu titlu de mită, suma totală de 50.000 de euro, în mai multe tranşe, de la Cornel Penescu, pentru a-şi îndeplini în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu.

„La un control efectuat în data de 7 noiembrie 2006 (…) la sediul hypermarket PIC Craiova, s-a constatat că magazinul funcţionează fără a deţine autorizaţie de mediu. Ca urmare, inculpatul Stancu (…), la solicitarea inculpatului Penescu Gheorghe Cornel, i-a oferit unui funcţionar din cadrul Gărzii de Mediu Dolj, cu titlu de mită, suma de 1.000 de lei, pentru ca SC PIC SA Piteşti să nu fie sancţionată contravenţional”, afirmă procurorii DNA. Funcţionarul a refuzat însă mita şi a dispus întocmirea procesului verbal de contravenţie, prin care societatea PIC a fost sancţionată cu 15.000 de lei.

Antonie Solomon a fost arestat preventiv la 3 martie 2010 pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. La 10 martie 2010, acesta a fost suspendat din funcţia de primar. Solomon a stat în arest preventiv până pe 8 septembrie 2010, când Curtea de Apel Galaţi l-a eliberat, înlocuind măsura de arest preventiv cu cea de a nu părăsi localitatea şi cu interdicţia de a-şi exercita prerogativele de primar al Craiovei.

Solomon a revenit în funcţie de primar al Craiovei în iunie 2011 şi şi-a finalizat mandatul în iunie 2012, când a candidat pentru al treilea mandat de primar, dar a pierdut alegerile în favoarea social-democratei Lia Olguţa Vasilescu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata