CE solicită României să-şi alinieze la legislaţia UE normele privind evaluarea şi contabilitatea creanţelor

Comisia Europeană (CE) a anunţat joi trimiterea unui aviz motivat României prin care i se solicită să îşi alinieze normele privind evaluarea şi contabilitatea creanţelor achiziţionate la legislaţia Uniunii Europene (UE), informează un comunicat dat publicităţii la Bruxelles.

În conformitate cu legislaţia UE, ca regulă generală, elementele prezentate în conturile anuale sunt evaluate printr-o metodă bazată pe principiul preţului de achiziţie sau al costurilor de producţie. În temeiul legislaţiei contabile române, creanţele cesionate trebuie să fie prezentate folosind valoarea lor nominală în registrele şi evidenţele contabile ale cesionarului.

Legislaţia UE nu prevede nicio derogare care să permită folosirea valorii nominale a creanţelor achiziţionate în scopuri contabile. Prin urmare, CE solicită României, sub forma unui aviz motivat, să ia măsuri pentru a se conforma pe deplin normelor UE. Dacă autorităţile române nu notifică măsurile adoptate pentru a asigura punerea în conformitate cu normele UE în termen de două luni, executivul comunitar ar putea înainta cauza Curţii de Justiţie a UE.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.