Costul componentelor unui iPhone 5S este de 191 de dolari

0

Firma de cercetare IHS a calculat cât cheltuie grupul american Apple pentru a construi noile telefoane iPhone 5s şi iPhone 5c, concluzia fiind că în pofida noutăţilor iPhone 5s costă mai puţin să fie produs decât precedentul iPhone 5, transmite AP.

Analiştii de la IHS Inc. susţin că preţul componentelor unui iPhone 5s cu o memorie de 16-gigabyte este de 190,70 de dolari iar costurile de producţie se ridică la 8 dolari, ceea ce ridică costul total la 198,70 de dolari. Comparativ, modelul precedent iPhone 5, care a intrat pe piaţă în urmă cu un an, costă 197 de dolari pentru a fi produs.

În cazul modelului mai ieftin, iPhone 5c, analiştii de la IHS au evaluat costul total de producţie la 173,45 de dolari, incluzând şi cei 7 dolari care reprezintă costul de asamblare. iPhone 5c este cel mai ieftin model de telefon lansat vreodată de Apple, cu un preţ de pornire de 549 de dolari, în ideea de a creşte vânzările pe piaţa din China şi alte ţări unde populaţia nu poate cheltui sumele din SUA şi Europa.

Grupul american Apple a anunţat luni că a vândut nouă milioane de exemplare din noile modele iPhone 5s şi iPhone 5c, în primele trei zile de la lansarea pe piaţă a acestor telefoane. Acesta este un nou record în ceea ce priveşte vânzările înregistrate de un telefon iPhone în primul weekend.

Noile iPhone 5s şi 5c, versiuni îmbunătăţite şi colorate ale iPhone 5 sunt disponibile în prezent doar în SUA, Australia, Canada, China, Franţa, Germania, Hong Kong, Japonia, Puerto Rico, Singapore şi Marea Britanie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.