Militarii decedaţi în Afganistan au fost înaintaţi la gradul de sublocotenent

Cei doi militari care şi-au pierdut viaţa în Afganistan au fost înaintaţi la gradul de sublocotenent prin ordin al ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

De asemenea, militarii Claudiu Popa, de 28 de ani, din judeţul Alba şi Adrian Postelnicu, de 34 de ani, din Constanţa au fost decoraţi de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de cavaler, cu însemn de război.

Ceremonia religioasă care a avut loc miercuri, pe Baza 90 Otopeni, a luat sfârşit, la eveniment participând ministrului Apărării, Mircea Duşa, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă şi un oficial al Ambasadei SUA la Bucureşti.

De asemenea, trupurile neînsufleţite ale militarilor căzuţi al datorie au fost aduse la Bucureşti unde au venit şi familiile acestora care au participat la ceremonie.

Sicriele cu militarii morţi în Afganistan au fost preluate şi duse în maşinile armatei care au plecat spre judeţele de unde provin soldaţii.

Avionul de tip Hercules care i-a transportat pe militari în ţară a plecat din Afganistan miercuri în jurul orei 8,00 şi a ajuns la Baza 90 Otopeni în jurul orei 18,00.

Militarii români au fost răniţi în Afganistan duminică, în explozia unui dispozitiv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de patrulare. Cei doi au fost transportaţi la spital cu un elicopter de evacuare medicală. Ulterior, ca urmare a rănilor deosebit de grave, militarii români au decedat.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.