Parlamentarii PDL anunţă că demisionează după primul vot contra lui Berlusconi în Senat

Parlamentarii partidului de centru-dreapta PDL al lui Silvio Berlusconi au decis miercuri să demisioneze în bloc dacă fostul şef al guvernului va fi supus, aşa cum este probabil, unui vot negativ în Senatul italian la data de 4 octombrie, informează AFP.

Deputaţii şi senatorii reuniţi în jurul lui Berlusconi la Roma au votat cu da prin aplauze lungi şi aclamaţii la o propunere a fostului preşedinte al Senatului, Renato Schifani, asupra unei demisii în masă în cazul în care comisia specială va vota excluderea lui Berlusconi din Senat într-o săptămână.

În virtutea legii Severino adoptate în 2012, fostul şef al guvernului de 77 de ani riscă să îşi piardă postul de senator şi declarat ineligibil după ce a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea /pe care o va ispăşi la domiciliu din cauza vârstei/ de către Curtea de casaţie la 1 august.

Un prim vot în comisie privind imunitatea şi alegerile este programat la 4 octombrie şi având în vedere componenţa acestei instanţe de 23 de membri, un vot negativ pentru Berlusconi este deja prevăzut.

Liderul primului partid de centru-stânga, Partidul democrat /PD/, Guglielmo Epifani, a denunţat imediat decizia aleşilor PDL ca o „dovadă a iresponsabilităţii faţă de ţară”.

„PDL riscă să distrugă totul şi să facă instabilă acţiunea guvernului ce încearcă să rezolve problemele actuale ale italienilor”, a protestat Epifani.

Italia este condusă din aprilie de un guvern inedit de „largă înţelegere” între PD şi PDL, condus de Enrico Letta.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.