Ponta: Doamna Grapini trebuie să se obişnuiască mai mult cu poziţia de ministru

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, 25 septembrie, că apreciază eforturile pe care le face ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, însă aceasta trebuie să se obişnuiască mai mult cu poziţia de ministru şi să înţeleagă că „nu mai e un producător de textile care vorbeşte cu presa”.

„Am avut o discuţie cu doamna Grapini. Nu am o problemă, dimpotrivă, eu apreciez eforturile pe care le face doamna Grapini. Cred că trebuie să se obişnuiască mai mult cu poziţia de ministru, că nu mai e un producător de textile care vorbeşte cu presa. Când vorbeşte cu presa ca ministru, orice greşeală, orice echivoc de abia aşteaptă şi ţi-l scoată din context. Când eşti ministru, tot ceea ce spui se întoarce pe 100 de feţe şi, uite, că învaţă şi doamna Grapini aceste dezavantaje ale funcţiei”, a spus Ponta, prezent la lansarea primului echipament de săpat tuneluri pentru metrou de pe şantierul viitoarei staţii Academia Militară, ce face parte din tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor, al Magistralei 5 de metrou din Bucureşti.

Şeful Executivului a explicat că, pe fond, a mai existat un lucru care a condus la declaraţiile ministrului IMM-urilor.

„Mai este un lucru pe fond. Doamna Grapini a muncit foarte mult şi eu sunt foarte mulţumit de munca domniei sale la proiectul privind impozitul forfetar. Acum, că primeşte nişte jigniri absolut suburbane de la un deputat – din PNL, nu? – sau, mă rog, ce o fi el, treaba lui, de la un deputat de Bucureşti, sigur că o afectează. Eu sunt mai rezistent la jigniri. Dar doamna Grapini cred că nu merită să fie tratată ca la bodegă de la un coleg de alianţă teoretic, aşa că eu vreau doar să vă spun că susţin proiectul doamnei Grapini privind impozitul forfetar. Cred că este un proiect bun. Va pleca la Parlament acest proiect şi, dacă cineva are critici, mai ales dintre-ai noştri, din USL, poate să adreseze acele critici într-un limbaj urban”, a adăugat primul ministru.

Ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism a afirmat marţi că la nivelul întregului Guvern, lucrurile nu se înţeleg întotdeauna perfect atunci când e vorba de IMM-uri. ‘Am impresia că merg, uneori, pe contrasens”, a precizat Grapini.

În replică, premierul Victor Ponta i-a transmis ministrului pentru IMM-uri că, dacă este nemulţumită de relaţia Guvernului cu mediul de afaceri, se poate găsi un ministru mai bun.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.