Tribunalul Bucureşti ar putea pronunţa joi sentinţa în dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA

1

Tribunalul Bucureşti ar putea pronunţa joi sentinţa în dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Pe 12 septembrie magistraţii au amânat luarea unei decizii în acest dosar.

Procurorul a solicitat judecătorilor să-l condamne la o pedeapsă cu executare pentru spălare de bani pe liderul conservator Dan Voiculescu.

Procurorul a pus în vedere instanţei că pentru infracţiunea de folosire a calităţii de preşedinte de partid în vederea obţinerii de foloase necuvenite a intervenit prescripţia, în timp ce pentru infracţiunea de spălare de bani acest termen nu s-a îndeplinit şi a cerut condamnarea cu executare plus reţinerea sumelor de bani obţinute din săvârşirea infracţiunilor.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC „Bioprod” SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC „Benefica” SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. Jix spune

    Dosar falsificat la cotroceni, procurori corupti si cu coada intre picioare. ne meritam soarta. noi l-am ales pe basescu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.