AFM: 281 dosare ale persoanelor juridice şi instituţiilor publice,acceptate într-o nouă etapă a programului Rabla 2013

Un număr de 281 de dosare depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice pentru 975 autovehicule în cadrul programului Rabla 2013 au fost acceptate de Administraţia Fondului pentru Mediu în cea de-a treia etapă de evaluare.

Potrivit unui comunicat al AFM, remis joi , 537 de dosare au fost respinse.

Până în prezent, au fost depuse 1.170 de dosare de către persoanele juridice şi instituţiile publice.

‘Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la data comunicării rezultatelor, respectiv de la data publicării pe pagina de internet a Administraţiei Fondului pentru Mediu’, se arată în comunicatul citat.

Prin Programul ‘Rabla’, AFM a emis un număr de 3.000 de tichete valorice pentru persoanele fizice şi instituţiile publice, iar cumularea eco-tichetului cu tichetul clasic este posibilă numai în cazul achiziţionării unui autovehicul electric.

Pentru stimularea cumpărării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, a unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii ce CO2 mai mică de 100g/km, precum şi a unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

AFM precizează faptul că la achiziţionarea unui autovehicul de acest tip se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.