Este posibilă o detoxifiere completă în doar 3 zile ?

Ca sa fim corecti, trebuie mai intai sa punctam ce incarcatura are termenul toxicitate, in conditiile vietii din societatea moderna.

Caile de intoxicare sunt numeroase:

alimente: cu paleta lor variata de E-uri; incarcatura de pesticide din agricultura; radicali liberi  aparuti pe mai multe cai (inclusiv in cuptoarele cu microunde sau in vasele cu teflon); toxine provenind din ambalaje de plastic sau metal (ex. Al, Ni);

bauturi: apa potabila tratata chimic, vin contrafacut, bere preparata cu esente, sucuri artificiale,…;

medicamente: toxicitatea indusa de substantele active, dar si de conservanti si alti excipienti;

aerul poluat, in special in orase sau zone industriale; aerul prelucrat prin instalatiile de aer conditionat;

cosmetice si produse de igiena conventionale: sapunuri, sampoane, deodorante, balsamuri, geluri, creme, lotiuni de corp, produse de machiaj, parfumuri, servetele umede parfumate, hartie igienica parfumata si altele, toate continind numeroase substante sintetice, care se absorb prin piele;

apa menajera – pielea absoarbe substante provenite din tratamentele aplicate apei;

toxicitate profesionala: contact direct cu substante chimice periculoase; radioactivitate; atmosfera incarcata cu substante degajate din materialele sintetice din birouri, …;

toxicitatea endogena prin consumul impropriu al alimentelor: ingestii prea frecvente, mese la ore tarzii, asocieri nepotrivite de alimente, somn imediat dupa mese, …

Fara a epuiza enumerarea, acestea sunt cateva dintre sursele de toxicitate la care majoritatea oamenilor sunt expusi concomitent, in fiecare zi. La acestea se adauga si unele neperceptibile, precum toxicitatea electro-magnetica (prin aparatura casnica si profesionala, inclusiv jocuri pentru copii; retelele de telefonie, radio- si tele-difuziune, sateliti, …), geopatologica, sa.

Un alt aspect este locul in care toxinele se depun in corp. Acesta poate fi tesutul adipos, muschii, ficatul,… Practic in fiecare tesut se depun in mod specific anumite tipuri de toxine; unele dintre ele chiar in oase, precum plumbul, fluorul, mercurul.

In functie de locul depozitului, eliminarea toxinei se face mai greu sau mai usor, intr-un timp mai lung sau mai scurt. Daca privim la tesutul osos, nimeni vreodata cand a taiat un os proaspat nu a observat o sangerare cum se vede la piele sau muschi. Aceasta pentru ca osul are o vascularizatie foarte slab reprezentata, deci fluxul sanguin este redus.

In consecinta, orice substanta fie nutritiva fie depurativa, ajunge greu acolo;  ca o traducere in practica, se observa durata mult mai lunga de refacere a unei fracturi osoase comparativ cu alte vatamari traumatice -ex. taietura la piele. Revenind la toxine, daca tinem cont si de structura ferm solida a osului din care acestea trebuie sa fie desprinse, devine lesne de inteles ca eliminarea lor din oase este cea mai greoaie posibil si necesita timp indelungat.

Doua exemple de eliminare a cate unui singur tip de toxina:

1. un fumator care paraseste fumatul va elimina sputa incarcata cu toxine din plamani timp de luni de zile, ceea ce constata singur cu propriile simturi dupa culoare, miros si chiar gust.

2. intoxicatia cronica cu mercur se trateaza medical cu chelatori de metale grele pe durata a saptamani sau chiar ani uneori, pana cand analizele sa certifice eliminarea; aceasta daca ne referim doar la mercurul de expunere populationala, provenit din amalgam dentar, mediul inconjurator, alimente contaminate, fara a vorbi despre intoxicatiile profesionale.

Pe scurt, este cel putin hilar ca cineva sa-si imagineze ca se pot elimina complet in doar 3 zile, multiple depozite de toxine, acumulate de regula in ani de zile de expunere. Ceea ce pentru furnizorul ce pare a nu avea legatura cu domeniul medical, reprezinta doar o afirmatie comerciala, devine risc pentru consumatorul neavizat si fapt compromitator pentru domeniul naturist.

Cristina şi Gabriel Aosan,
ASOCIATIA MELIDAVA

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.