Franţa: Doi ani de închisoare cu suspendare pentru un angajat al fiscului care a deturnat 320.000 euro

O angajată a administraţiei fiscale franceze, supraîndatorată, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru deturnarea a 320.000 de euro sub nasul superiorilor săi, care o descriau ca pe o angajată model, semnala recent AFP.

În fiecare an, femeia în vârstă de 57 de ani, controlor fiscal în Rozay-en-Brie (la 50 de kilometri est de Paris), făcea viramente de câteva mii de euro fiecare în contul bancar al unui frate.

Pentru a masca deturnarea, miza pe problemele contabile ale marilor întreprinderi, care puteau să nu reclame luni în şir un surplus perceput la fisc, pe succesiuni, care luau mult timp, sau pe dosarele persoanelor în vârstă, mai puţin vigilente.

‘Ea era cel mai bun agent’, stăpânind subtilităţile softului ‘redutabil şi foarte sensibil’ al fiscului, a subliniat la tribunal un responsabil departamental. Un contribuabil a depus plângere, ceea ce a condus la descoperirea faptei.

Recunoscându-şi vina, femeia cu chip auster, cu fustă dreaptă şi cu părul blond tuns scurt, a descris ‘ruşinea’ supraîndatorării: banii erau pentru plata creditelor, care, la rândul lor, aveau menirea de a şterge datorii ‘şi aşa mai departe’.

Ea îi ‘ajuta’ în acest fel pe unii dintre cei opt fraţi ai săi, însă a respins orice ‘frenezie de consum’. Celibatară, ea se ocupa de unul dintre fraţi, care nu ştie nici să citească, nici să scrie, utilizând contul lui pe baza unei procuri pentru a vira fonduri.

Fuseseră ceruţi doi ani de închisoare, dintre care unul cu executare. Tribunalul corecţional din Meaux i-a interzis pentru o perioadă de cinci ani să mai fie funcţionar public şi a condamnat-o la înapoierea banilor către stat.

Cum ea nu are venituri, doi superiori ar putea fi nevoiţi să şteargă datoria, potrivit aceleiaşi surse(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.