Fregata „Regina Maria” pleacă în misiune internaţională

Premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, vor participa vineri începând cu ora 10,00, în portul militar Constanţa, la ceremonia de plecare în misiune a Fregatei „Regina Maria” care va lua parte, în perioada 1-30 octombrie, la Operaţia „Active Endeavour”, sub comanda NATO, în Marea Mediterană.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, aceasta este a IV-a participare a navei şi a VIII-a a Forţelor Navale Române în cadrul acţiunii de monitorizare a traficului naval şi aerian în scopul combaterii traficului ilegal şi acţiunilor navale asimetrice.

La ceremonia de vineri vor participa oficialităţi militare, reprezentanţi ai autorităţilor locale, veterani, cadre militare în rezervă şi în retragere, precum şi membri ai familiilor echipajului.

Fregata „Regina Maria” are un deplasament de 4.900 tone, lungimea de 148,2 metri, lăţimea de 14,75 metri şi un pescaj maxim de 6,4 metri. Nava poate dezvolta viteze de până la 30 de noduri şi dispune de o autonomie de 4.500 mile marine. Propulsia este asigurată de 4 turbine Rolls Royce, iar sistemele electrice de la bord sunt alimentate de 4 generatoare Diesel de câte 1 MW.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, vineri, primul-ministru Victor Ponta va participa, de la ora 11,00, şi la o şedinţă cu factorii responsabili pentru reabilitarea Podului Agigea, întrevederea urmând să aibă loc la sediul Prefecturii Constanţa.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.