Google sărbătoreşte 15 ani îmbunătăţind motorul de căutare

Gigantul american de internet Google, care sărbătoreşte în acest an cincisprezece ani de existenţă, a celebrat joi evenimentul anunţând îmbunătăţiri ale motorului de căutare la originea succesului său, pentru a da răspunsuri mai bune întrebărilor complexe ale navigatorilor web, relatează Associated Press şi AFP.

Amit Singhal, un responsabil de la Google Search, a anunţat noi funcţionalităţi într-un mesaj postat pe blogul grupului, dintre care capacitatea de a răspunde la întrebări mai complexe şi un instrument de comparaţie.

„Cât de mulţi s-au săturat să compare untul cu uleiul de măsline? Acum putem spune pur şi simplu Google: +compară untul cu uleiul de măsline+”, a afirmat el ca exemplu, şi „se poate încerca aceasta şi pentru alte întrebări care se pun”.

El promite de asemenea o „discuţie” mai naturală cu diverse aplicaţii ale grupului şi un nou „look”, „mai propriu şi mai simplu, optimizat pentru /ecranul/ tactil”, pentru motorul său de căutare şi reclamele pe smartphone-uri şi tablete.

Potrivit lui Danny Sullivan, de la blogul tehnologic Search Engine Land, aceste actualizări se bazează pe o nouă versiune a algoritmului la baza motorului de căutare, protejat cu gelozie de Google. Răspunzând la numele de cod „Hummingbird” /colibri/, el este „special conceput pentru a gestiona cererile complexe”.

Google a derulat modificările din actualizarea „Hummingbird” fără a o dezvălui înainte. Aceasta este o schimbare ce ar putea avea un impact major asupra traficului la alte site-uri, notează AP.

Google descrie Hummingbird ca modificarea cea mai dramatică a motorului de căutare după ce a revizuit modul în care indexează site-urile web acum trei ani, ca parte a unui redesign denumit „Caffeine”.

La evenimentul de joi, Google a adus de asemenea jurnalişti să viziteze garajul din Menlo Park, California /vestul SUA/, unde Larry Page, CEO al grupului, şi Sergey Brin au început să lucreze la Google în 1998.

O pagină specială a fost de asemenea creată pe reţeaua socială a grupului, Google+, cu un album de fotografii ce arată vederi ale paginii de căutare originale.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.