EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,28 RON
(+0.25%)
GBP
5,43 RON
(-0.64%)
CHF
4,44 RON
(+0.86%)
BGN
2,47 RON
(-0.17%)
BYN
1,80 RON
(-0.46%)
CAD
3,19 RON
(-0.34%)
RSD
0,04 RON
(-0.07%)
AUD
2,98 RON
(-0.37%)
JPY
0,04 RON
(+1.16%)
CZK
0,18 RON
(-0.44%)
INR
0,06 RON
(+0.45%)

Ialomiţianu: Guvernul Ponta introduce noi impozite faţă de cele stabilite cu FMI

Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu a acuzat joi, 26 septembrie, Guvernul că introduce „pe sub mână” noi obligaţii fiscale faţă de cele convenite cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

„Pe 17 septembrie 2013, Victor Ponta a spus în Parlament că va introduce contribuţii sociale pe veniturile din chirii. Victor Ponta a minţit prin omisiune atât Parlamentul, cât şi pe români. La trei zile distanţă a elaborat Ordonanţa 88/2013, prin care a introdus contribuţii sociale de sănătate nu numai pentru veniturile din chirii, ci şi pentru veniturile din arendarea terenurilor, venituri din activităţi agricole, venituri din silvicultură şi piscicultură. Guvernul Ponta a introdus pe sub mână aceste impozite şi taxe. Noi spunem că este un exces de zel al lui Victor Ponta prin introducerea acestor impozite şi taxe. Nu au fost convenite cu FMI, numai contribuţiile sociale pe veniturile din chirii”, a declarat deputatul PDL.

Ialomiţianu, care se ocupă de domeniul Finanţelor în guvernul din umbră al PDL, a susţinut că, de la instalarea Guvernului Ponta până în prezent, au fost introduse 33 de taxe.

Politica de creştere a impozitării va continua. Ieri (miercuri – n.r.) am aflat că va fi majorată taxa de drum cu 66%. Şi eu cred că şi alte impozite şi taxe vor mai fi introduse, pentru că Victor Ponta nu a prezentat corect scrisoarea cu FMI în Parlament”, a afirmat deputatul PDL.

El a afirmat că taxele la care face referire vor afecta în primul rând românii cu venituri mici şi mijlocii şi i-a cerut premierului să ia în considerare propunerile democrat-liberalilor.

„Măsurile fiscale ale lui Ponta au ca efect reducerea puterii de cumpărare a românilor, care oricum a scăzut de la instalarea Guvernului USL. (…) Îi cerem lui Victor Ponta să introducă măsurile fiscale propuse de PDL pentru relansarea economiei. Aceste măsuri duc la crearea de noi locuri de muncă, la asigurarea unei creşteri economice sustenabile, la stimularea consumului, atât pentru sectorul privat, cât şi pentru persoanele cu venituri mici şi mijlocii”, a declarat Gheorghe Ialomiţianu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata