Nica (MSI): Cea mai rapidă cale de a construi noul drum al mătăsii este să construim un drum electronic

Cea mai rapidă cale de a construi noul drum al mătăsii este să construim un drum electronic, un eDrum al mătăsii, a declarat, vineri, ministrul pentru Societatea Informaţională, în cadrul Bucharest Forum.

„Dacă drumul mătăsii este atât de vechi, de mii de ani, oare cum reuşeau oamenii pe atunci să comunice? Să călătoreşti în Europa până în China, nu exista Google Translate, la acel moment. Cum comunicau? O problemă, o provocare principală la acea vreme era comunicarea, pentru că un comerţ fără comunicare este imposibil. În opinia mea, cea mai rapidă cale de a construi noul drum al mătăsii, noua autostradă (electronică n.r.), este să construim un drum electronic, un eDrum al mătăsii”, a spus Nica.

Potrivit acestuia, lucrurile şi oamenii se mişcă în prezent foarte rapid către noua eră a a tehnologiei, care va facilita cooperarea transfrontalieră.

„Aş vrea să laud cooperarea în special cu Azerbaidjan care îşi consolidează sistemul educaţional, programe de infrastructură, şi toate aceste proiecte sunt transnaţionale. Noul drum electronic al mătăsii îl putem construi mişcându-ne către noua eră a tehnologiei, facilitând cooperarea transfrontalieră, devenind parte din cele mai inteligente proiecte şi strategii solide. Sperăm că Uniunea Europeană şi Asia Centrală vor implementa strategia pentru noul parteneriat, iar unul dintre pilonii principali ţine de construirea unei autostrăzi electronice între Est şi Vest. De ce? Pentru că nu există bariere. Astăzi, dacă limba nu mai constituie o barieră, atunci nici alte bariere nu mai subzistă în calea comerţului. Există multe programe care îi ajută pe oamenii de acolo să capete acces la ultimele tehnologii. Acelaşi lucru este valabil pentru Asia Centrală, să se asigure o conexiune între Asia şi Europa, care este veche de mii de ani, dar o vedem reînnoită astăzi”, a încheiat ministrul Comunicaţiilor.

Ministrul pentru Societatea Informaţională participă vineri la conferinţa Bucharest Forum 2013, care are loc în perioada 26-28 septembrie, la Palatul Parlamentului şi unde participă lideri politici şi importante personalităţi din mediul de afaceri la nivel mondial.

Tema reuniunii din acest an este ‘Ancorarea Noului Drum al Mătăsii în Regiunea Celor Trei Mări: Caspică, Neagră şi Adriatică’ şi urmăreşte să devină o platformă pentru vocea articulată a României în domenii strategice, cât şi un loc pentru o dezbatere de cooperare şi oportunităţi economice şi de investiţii pentru ţările din zona celor trei mări.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.