Proiectul imobiliar Citadella Titan, scos la vânzare la preţul de 6,85 milioane de euro, fără TVA

Planul de reorganizare a companiei BRC Business Group, dezvoltatorul ansamblului de locuinţe Citadella Titan, prevede fie valorificarea întregului proiect imobiliar la preţul de 6,85 milioane de euro, fără TVA, fie vânzarea acestuia pe unităţi locative, în sistem retail, la preţul de 10,402 milioane de euro, fără TVA.

Potrivit unui comunicat al Euro Insol, în calitate de administrator judiciar, planul de reorganizare a companiei BRC Business Group a fost aprobat de Adunarea Creditorilor, în şedinţa de joi, 26 septembrie.

În afară de valorificarea proiectului imobiliar, planul permite şi darea în plată a întregului activ Citadella Titan către creditorul garantat Banca Comercială Română şi/sau către orice altă persoană fizică şi/sau agent economic care se subrogă în drepturile şi obligaţiile creditorului garantat.

Societatea BRC Business Group a fost constituită în 2006 de un grup de investitori din Marea Britanie, Olanda şi Israel. Ca efect al crizei financiare şi al prăbuşirii pieţei imobiliare, la 26 ianuarie 2012, societatea şi-a cerut insolvenţa la Tribunalul Bucureşti. Iniţial, a fost numit administrator judiciar CII Sava Jenica Cristinel, pentru ca, la data de 7 februarie 2013, instanţa să ia act de decizia creditorului majoritar, BCR, de numire a Euro Insol ca administrator judiciar.

BRC Business Group are datorii de 71 milioane de lei, din care 38 de milioane de lei către BCR.

Citadella Titan este singurul proiect finalizat de grupul de investitori în Bucureşti. Ansamblul se compune din două blocuri de câte 14 etaje fiecare, cuprinzând 224 de apartamente cu una, două şi trei camere.

Euro Insol administrează cele mai mari proiecte imobiliare din ţară, totalizând peste 2.300 de apartamente în ansambluri rezidenţiale, precum Asmita Gardens, Ibiza Sol, Silver Mountain, Green City, Verdi Park.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.