EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Un imobil s-a prăbuşit în oraşul indian Mumbai

0

Un imobil de cinci etaje s-a prăbuşit vineri, 27 septembrie, la Mumbai, capitala economică a Indiei, iar circa 70 de persoane sunt date dispărute, a precizat, pentru AFP, un oficial al oraşului.

 „Credem că până la 70 de persoane sunt prinse” sub dărâmături, a declarat Alok Avasthy, un responsabil al Autorităţii Naţionale de Gestionare a Catastrofelor (NDMA).

Potrivit oficialului, 22 de familii locuiesc în acest imobil situat în estul oraşului Mumbai şi care se află în proprietatea autorităţilor municipale.

Şapte persoane au fost scoase deja în viaţă de sub dărâmături, a indicat la rândul său Manisha Mahiskar, un responsabil al oraşului, care a vorbit iniţial de circa 20 de dispăruţi.

Mai multe excavatoare sunt la faţa locului pentru a ridica cele mai mari dale de beton, permiţându-le echipelor de intervenţie să acţioneze pentru a-i salva pe supravieţuitorii în căutare de ajutor, potrivit unor martori.

Echipele de intervenţie au scos de asemenea primele trupuri neînsufleţite de sub dărâmături, sub privirea mai multor femei cu ochii în lacrimi care se aflau în apropiere.

Potrivit autorităţilor din Mumbai, clădirea găzduia angajaţi ai administraţiei locale şi familiile lor, care primiseră recomandarea de a părăsi acest imobil în prima parte a anului.

„Clădirea era veche de 30 de ani. Le-am cerut locuitorilor să părăsească imobilul în aprilie, însă nu au făcut-o”, a declarat pentru AFP Vijay Khabale-Patil, purtător de cuvânt al administraţiei municipale.

El nu a explicat de ce li s-a cerut familiilor să plece.

Cinci imobile s-au prăbuşit la Mumbai sau în periferii în cursul ultimelor luni, dintre care unul în aprilie, când şi-au pierdut viaţa 74 de persoane. Aceste accidente scot în evidenţă slaba calitate a construcţiilor şi desele încălcări ale regulilor de urbanism, pe fondul cererii puternice şi al corupţiei.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.