EUR
4,84 RON
(-0.03%)
USD
4,27 RON
(+0.44%)
GBP
5,38 RON
(+0.49%)
CHF
4,53 RON
(+0.42%)
BGN
2,47 RON
(+0.15%)
BYN
1,76 RON
(+0.22%)
CAD
3,15 RON
(+0.15%)
RSD
0,04 RON
(-0.12%)
AUD
2,97 RON
(+0.12%)
JPY
0,04 RON
(+0.78%)
CZK
0,18 RON
(-0.14%)
INR
0,06 RON
(+0.39%)

Antonescu: Dacă nu reuşim prin regionalizare să dăm mai multe şanse dezvoltării economice, ea nu merită făcută

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, consideră că, dacă prin regionalizare nu se acordă mai multe şanse dezvoltării economice, aceasta nu merită făcută.

 Liderul PNL a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare că nu are rost făcută regionalizarea doar pentru a rearanja administrativ unele oraşe.

„Facem regionalizarea, dacă reuşim s-o facem, pentru o mai bună dinamică economică, dacă nu reuşim prin regionalizare să dăm mai multe şanse dezvoltării economice ea nu merită făcută, asta este foarte clar. Pur şi simplu pentru a rearanja administrativ nişte capitale şi pentru a inventa nişte funcţii noi în nomenclatorul şi aşa foarte încărcat al acestui stat nu are rost. Dacă urmărim dezvoltarea economică nu putem să ţinem cont de criteriul etnic”, a declarat Antonescu.

Potrivit acestuia, criteriile etnice nu pot sta la baza delimitării unei regiuni, această abordare nefiind naţionalistă şi nici antimaghiară.

„Din punctul meu de vedere nu criteriile etnice trebuie să stea la baza desenării unei regiuni sau alta. Am spus acest lucru şi colegilor din UDMR, nu este nici o poziţie naţionalistă, nu este nici o poziţie antimaghiară. Pur şi simplu nu de aceea facem regionalizarea”, a mai spus liderul PNL.

Crin Antonescu a ţinut să precizeze că minoritatea maghiară şi-a câştigat unele drepturi în România, acestea urmând să fie incluse şi în noua constituţie.

„UDMR-ul şi-a apărat de când face politică în România nişte drepturi pentru minoritatea pe care-o reprezintă, a câştigat nişte drepturi importante, suntem de acord cu ele, le-am introdus şi în proiectul de modificare a constituţiei, am ţinut cont de foarte multe solicitări rezonabile ale lor, dar cred că regionalizarea nu se poate face pe criterii etnice”, a precizat preşedintele PNL.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Tomica spune

    D-le Antonescu, toata regionalizarea asta este praf in ochii electoratului. Este un mijloc de a largi sfera de actiune a unor baroni locali, un mod de a mari birocratia si numarul de bugetari si un pas catre destramarea statului national. Sper ca electoratul roman va fi destul de intelept s-o respinga, daca vreodata va ajunge sa fie votata si nu va fi impusa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata