Ministerul Educaţiei va suplimenta fondurile pentru subvenţia la cămine şi cantine

Fondurile pentru subvenţia la cămine şi cantine studenţeşti va creşte cu 6 procente, iar banii vor fi distribuiţi în funcţie de numărul de locuri de cazare puse la dispoziţia studenţilor de către universităţi.

Cele două decizii au fost luate în urma negocierilor dintre Uniunea Studenţilor din România (USR) şi ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu.

„Ca urmare a propunerii USR, ministerul a agreat creşterea cu 6% a fondului destinat subvenţiei cămine-cantine şi ca distribuirea fondului să se facă în funcţie de numărul de locuri de cazare puse la dispoziţia studenţilor de către universităţi. Această nouă viziune apare ca o soluţie după ce, ani la rând, fondurile au fost distribuite aleatoriu, ţinând cont de conjuncturile de moment”, au afirmat reprezentanţii USR, conform unui comunicat de presă remis vineri .

USR precizează că reprezentantul ministerului a fost de acord cu formula de dialog structurat cu studenţii propusă de USR, iar în luna noiembrie va avea loc prima ediţie a Forumului Studenţilor Reprezentanţi din România, evenimentul reunind reprezentanţii studenţilor din Consiliile de Administraţie şi Senatele universităţilor, reprezentanţi ai federaţiilor studenţeşti, dar şi reprezentanţi ai conducerii universităţilor şi ai Ministerului Educaţiei Naţionale.

Potrivit sursei citate, studenţii care fac voluntariat în cadrul universităţilor vor beneficia de acordarea de credite transferabile ca urmare a urgentării implementării art. 203, alin. 9 din Legea Educaţiei Naţionale.

„Astfel, ministrul s-a angajat să comunice universităţilor această prioritate şi să ofere suport în redactarea metodologiilor. Colegii noştri studenţi din întreaga ţară care învaţă în altă localitate decât cea de domiciliu au adeseori probleme în accesarea serviciilor pentru sănătate. Am agreat de asemenea să crească numărul spaţiilor puse la dispoziţie de universităţi pentru cabinete medicale şi să fie populate de noi cadre medicale specializate, alese prin concurs, care să ofere servicii de specialitate destinate studenţilor”, susţine USR.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.