Ministerul Sănătăţii a cerut DSP Arad să verifice produsele pentru slăbit consumate de tânăra care a decedat

Ministerul Sănătăţii a cerut inspectorilor sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad să demareze o verificare în cazul produselor pentru slăbit consumate de către tânăra din Arad care a decedat săptămâna aceasta.

„Din primele informaţii transmise de către DSP Arad, tânăra a consumat un produs achiziţionat de la un cabinet de wellness, produs fabricat în Italia, importat de către un importator internaţional şi distribuit de o societate din România. Acest produs face parte din categoria alimentelor cu destinaţie nutriţională specială care, în conformitate cu Ordinul 387/251 din anul 2002, nu necesită autorizarea sau notificarea la niciuna dintre instituţiile cu atribuţii în acest sens”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis vineri.

Ministerul Sănătăţii precizează că, potrivit legislaţiei în vigoare, atribuţii de identificare a problemelor din acest domeniu revin Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru bioresurse alimentare -IBA, care a transmis faptul ca operatorul din România s-a autosesizat în acest caz, a identificat lotul de produse din care făceau parte şi cele 3 cutii achiziţionate de tânără şi a prelevat probe pe care le-a transmis pentru verificări la unul dintre laboratoarele de analize dintr-o ţară membră UE.

„Astăzi, Ministerul Sănătăţii a extins ancheta şi în Bucureşti, inspectorii sanitari din Capitală verificând actele şi dosarele aflate la sediul central al operatorului român”, precizează sursa citată.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.