EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,30 RON
(0%)
GBP
5,37 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,76 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,99 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(0%)

Petre Tobă: IGPR va beneficia de un sistem informatic ce va reduce costurile administrative cu 20%

Inspectorul General al Poliţiei Române, chestor şef Petre Tobă, a prezentat vineri un sistem informatic ce va fi implementat în primă fază la nivelul IGPR, Poliţiei Capitalei şi Şcolii de poliţie de la Câmpina, cu ajutorul căruia costurile administrative ale Poliţiei vor fi reduse cu circa 20%.

„Proiectul facilitează accesul la informaţie pentru toate nivelurile de management, asigurând o radiografiere a tuturor resurselor disponibile şi reducerea costurilor administrative cu un procent de circa 20%. Totodată, la finalul implementării acestui proiect, vom reuşi inclusiv o diminuare a numărului poliţiştilor care sunt încadraţi în structurile de suport”, a declarat Petre Tobă, cu ocazia conferinţei de închidere a proiectului „Sistem Informatic Integrat pentru Suportul Decizional şi Organizaţional privind Dezvoltarea Capacităţii Administrative a IGPR” (SIISDODCA).

Inspectorul General al Poliţiei Române a precizat că proiectul, demarat în anul 2011, a beneficiat de un buget de 13.959.000 lei fără TVA, 85% reprezentând finanţare nerambursabilă din partea Uniunii Europene, iar 15% fiind partea de cofinanţare din bugetul Poliţiei Române.

„Toate datele care până acum trebuiau scrise în tabele, în fişe, vor fi introduse în acest sistem electronic, putând fi monitorizate de către factorii de decizie în acest sistem electronic. Avem peste 55.000 de poliţişti, avem un parc auto de peste 10.000 de autospeciale, avem câteva zeci de mii de calculatoare şi servere, pentru fiecare se întocmeşte câte o fişă de către departamentul de resort. Acum, acest sistem asigură în mod automat distribuirea şi utilizarea integrată a datelor procesate de fiecare departament în parte”, a mai spus Petre Tobă.

El a explicat că datele vor putea fi folosite de departamentul financiar inclusiv pentru generarea drepturilor salariale şi sunt disponibile formaţiunilor de logistică pentru repartizarea către poliţişti a dotării necesare – echipament, calculatoare, autospeciale sau partea de mobilier.

„Din momentul în care un poliţist îmbracă haina de poliţie, el devine parte a proiectului SIISDODCA. În acest proiect, toţi poliţiştii ocupă un loc într-o organizaţie şi au o funcţie. Acel loc şi poziţie se regăsesc în SIISDODCA. Prin acest sistem vom şti fiecare poliţist în ce organizaţie este încadrat, care este istoricul lui şi care au fost actele administrative emise pentru a fi promovat, pentru a fi mutat pe o altă funcţie. De asemenea, vom şti bunurile alocate fiecărui poliţist, ce vechime are fiecare bun pe care poliţistul îl deţine. Prin acest sistem îi sunt alocate şi toate drepturile salariale”, a menţionat comisarul Victor Apreutesei, director al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor, în calitate de manager de proiect.

Chestorul şef Petre Tobă a adăugat că acesta este primul proiect de la nivelul Poliţiei Române aprobat în cadrul instrumentului de finanţare Fonduri Structurale, Fond Social European, Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative (PODCA).

„Proiectul a reprezentat o provocare, a fost o premieră atât din punctul de vedere al accesării fondurilor PODCA, cât şi din punctul de vedere al complexităţii acestui proiect”, a mai spus Inspectorul General al Poliţiei Române.

Proiectul SIISDODCA reprezintă o componentă esenţială a strategiei de reformă instituţională a Poliţiei Române, prin care se adoptă sistemul ERP – Enterprise Resource Planning (planificarea resurselor întreprinderii), folosit cu succes în cadrul marilor companii private, în scopul integrării tuturor funcţiilor manageriale, de planificare strategică, coordonare a proceselor, monitorizare, evaluare şi realizare a gestiunii resurselor instituţionale (financiar contabile, umane şi logistice) cu implicaţii pozitive asupra sistemului de adoptare a deciziilor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata