EUR
4,84 RON
(-0.07%)
USD
4,29 RON
(+0.41%)
GBP
5,39 RON
(+0.51%)
CHF
4,48 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0.11%)
BYN
1,79 RON
(+0.42%)
CAD
3,18 RON
(+0.31%)
RSD
0,04 RON
(-0.08%)
AUD
2,97 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.42%)
CZK
0,18 RON
(+0.13%)
INR
0,06 RON
(+0.52%)

Băsescu: Experienţa acumulată de BOR sub păstorirea Patriarhului Daniel, un bun pentru întreaga societate

Președintele Traian Băsescu i-a transmis luni Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, un mesaj cu prilejul aniversării a șase ani de la întronizare în care subliniază că experiența acumulată de BOR sub păstorirea sa reprezintă un bun pentru întreaga societate și comunitate națională, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

„Preafericirea Voastră, am deosebita plăcere de a Vă adresa felicitările mele călduroase cu prilejul aniversării întronizării Preafericirii Voastre ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române”, se arată în mesajul președintelui Traian Băsescu.

Șeful statului a evocat prezența în societate a Bisericii Ortodoxe Române, „care evidențiază cât de importante sunt valorile spirituale pentru lumea în care trăim și, mai ales, pentru viitorul pe care îl datorăm generațiilor care vor veni”.

„Experiența pe care Biserica Ortodoxă Română a acumulat-o, sub înalta păstorire a Preafericirii Voastre, reprezintă un bun pentru întreaga societate și comunitate națională. Pentru instituțiile statului român, prin care acesta vine concret în întâmpinarea cetățenilor, Biserica Ortodoxă Română este un partener deosebit de important, în orizontul valorilor morale și al binelui comun. Am convingerea că modelul acestei colaborări, inspirată de nevoile reale ale oamenilor, va continua să aducă roade, cu purtarea de grijă a Preafericirii Voastre, contribuind, în același timp, la consolidarea unui climat de solidaritate și de încredere fără de care o societate nu poate progresa”, a adăugat Băsescu.

Președintele i-a transmis Patriarhului BOR ca momentul aniversar să-i aducă bucurie și împliniri.

„Fie ca acest moment aniversar să Vă dăruiască, Preafericirea Voastră, bucurie și împliniri! Întru mulți și fericiți ani!”, a completat președintele Băsescu în mesajul transmis Patriarhului Daniel.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata