Bucureştenii vor putea să se plimbe pe Dâmboviţa cu barca

Bucureştenii vor putea să se plimbe cu barca pe râul Dâmboviţa, în apropierea Bibliotecii Naţionale, a anunţat sâmbătă Ivan Patzaichin cu ocazia deschiderii primului centru din Bucureşti pentru promovarea zonelor protejate şi a turismului ecologic.

„Acest proiect are mai multe părţi: acest centru care va deveni ca un punct de atracţie pentru cei care vor veni în jurul bibliotecii şi în jurul Dâmboviţei, de asemenea va fi acest parc care e în şantier deocamdată, dar sper ca până la sfârşitul lui octombrie să fie gata şi de asemenea vom lansa o competiţie pentru designeri şi le vom da teme de promovare a zonelor protejate, iar ei vor construi aceste instalaţii sau insule, ca în timp ce te plimbi cu bărcuţa sau pe mal vei întâlni câte o instalaţie, iar fiecare va reprezenta câte o zonă specială din ţara noastră”, a spus Patzaichin.

Prin proiectul „Centrul pentru Ecoturism în România”, asociaţia „Ivan Patzaichin – Mila 23” şi Asociaţia de Ecoturism în România îşi propun să atragă atenţia asupra ecoturismului, concept care nu este încă pe deplin înţeles şi aplicat. „Oamenii care trăiesc în mediul urban au pierdut în mare măsură legătura directă cu natura. Scopul ecoturismului este de a-i reconecta la natură, să-i facă să descopere locuri naturale excepţionale. În acelaşi timp, turismul, ca fenomen, dar şi ca activitate, este unic în felul său tocmai prin interdependenţa pe care o manifestă faţă de mediul înconjurător, mediul social şi cel cultural, de valorile acestora”, a declarat Patzaichin.

Evenimentul a continuat duminică lângă Biblioteca Naţională când, începând cu ora 15,00, vor avea loc plimbări şi concursuri cu barca.

Centrul pentru Ecoturism este amplasat în Biblioteca Naţională a României, însă va fi vizibil mai ales afară, pe platforma dinspre Dâmboviţa din vecinătatea clădirii, unde se vor construi obiecte de mobilier urban care vor promova destinaţiile ecoturistice din România.

„Ecoturismul poate poziţiona România pe harta turistică a Europei, având un potenţial de imagine deja demonstrat. De exemplu, printr-o promovare cu ajutorul elementelor specifice ecoturismului, natura şi cultura locală, România a luat locul şapte din Europa, ca prezenţă la cel mai faimos târg internaţional de turism de la Berlin în 2013, atrăgând astfel avantaje de imagine pentru întreg sectorul turistic din România”, a spus şi preşedintele Asociaţiei de Ecoturism din România, Andrei Blumer.

La deschiderea Centrului pentru Ecoturism au mai fost prezenţi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Răzvan Filipescu, arhitectul Şef al Municipiului Bucureşti, Gheorghe Pătraşcu şi vicepreşedintele Asociaţiei „Ivan Patzaichin – Mila 23”, Teodor Frolu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.