Buzău: Producţii record de struguri

În podgoriile buzoiene producţiile de struguri sunt de aproape două ori mai mari decât anul trecut, dar preţurile de valorificare din această perioadă sunt de câteva ori mai mici faţă de 2012, a declarat luni,  directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Buzău, Cosmin Florea.

‘În acest an la cultura viţei de vie s-au obţinut producţii-record de circa 12-15 tone la strugurii pentru vin şi de până la 17-18 de tone pe hectar la strugurii de masă, aproape dublu faţă de anul trecut’, a precizat Florea.

De asemenea, preţurile au coborât până la limita rentabilităţii, unele case de vinuri oferind viticultorilor 50 de bani pe kilogramul de struguri pentru vin, faţă de 1-1,5 lei anul trecut.

‘Viticultorii ar trebui să se orienteze şi ei spre procesarea strugurilor, recolta din acest an fiind de o calitate foarte ridicată’, a spus Cosmin Florea.

În judeţul Buzău sunt cultivate cu viţă de vie aproape 15.000 de hectare, dintre care aproape jumătate sunt vii nobile.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.