Ministrul Mediului: România doreşte ca regiunea Mării Negre să aibă o strategie clară de dezvoltare sustenabilă

România are nevoie de o strategie de dezvoltare sustenabilă pentru regiunea Mării Negre, iar pentru acest lucru ne dorim sprijinul financiar al Comisiei Europene, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Rovana Plumb, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

‘România doreşte ca regiunea Mării Negre să aibă o strategie clară de dezvoltare sustenabilă. De asemenea, ne dorim ca pentru Delta Dunării, care este o arie naturală protejată unică în Europa, să avem sprijinul Comisiei Europene pentru a avea cea mai bună strategie de dezvoltarea durabilă sustenabilă (…); ne dorim în cadrul conferinţei care avea avea loc la Bucureşti anul viitor, la care vor participa atât statele riverane, cât şi reprezentanţii Comisiei Europene şi ai instituţiilor europene şi internaţionale, sprijinul Comisiei, astfel încât să elaborăm o strategie coerentă de dezvoltare a regiunii Mării Negre şi să beneficiem de finanţările europene pentru următoarea perioadă financiară’, a menţionat ministrul Mediului.

Pe de altă parte, potrivit oficialului MMSC, România se află în discuţii cu Banca Mondială în legătură cu Delta Dunării în vederea finalizării unui sistem de dezvoltare integrată a zonei, cu finanţare de la Uniunea Europeană, în exerciţiul financiar 2014-2020.

‘(…) legat de Delta Dunării, noi am început deja discuţiile şi cu Banca Mondială, astfel încât să avem datele preliminare în cursul lunii martie 2014, în aşa fel încât să finalizăm cât se poate de rapid un sistem de dezvoltarea integrată a Deltei Dunării, care să fie finanţat în următoarea perioadă 2014-2020 dinspre Uniunea Europeană’, a spus Rovana Plumb.

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a avut, luni, o nouă întâlnire cu Comisarul European pentru Afaceri Maritime şi Pescuit, Maria Damanaki, oficialului european aflându-se pentru două zile în România într-o vizită de lucru.

Duminică, 29 septembrie 2013, Maria Damanaki a discutat cu ministrul român al Mediului, Rovana Plumb, dar şi cu Dacian Cioloş, Comisarul European pentru Agricultură, întâlniri de lucru organizate în Delta Dunării.

La reuniunea organizată în Delta Dunării, au mai participat vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, şi ministrul delegat pentru Ape, Păduri, Pescuit, Lucia Varga, potrivit comunicatului Ministerului Mediului.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.