Nigeria: Până la 50 de morţi în urma unui atac la un colegiu din nord-estul ţării

Mai mulţi presupuşi extremişti islamici au atacat duminică un colegiu agricol din nord-estul Nigeriei, împuşcând zeci de studenţi aflaţi în dormitoare şi incendiind sălile de clasă, a declarat rectorul instituţiei, preluat de AP.

Este posibil ca până la 50 de studenţi să-şi fi pierdut viaţa în atacul care a început duminică, în jurul orei locale 01:00, la colegiul din zona Gujba, nord-estul ţării, a declarat rectorul Molima Idi Mato, de la Colegiul de Agricultură din statul Yobe pentru Associated Press.

Rectorul a adăugat că pentru moment nu poate furniza un bilanţ exact al victimelor atacului, în condiţiile în care forţele de securitate încă recuperează corpurile acestora.

Armata nigeriană a adunat până în prezent un număr de 42 de cadavre şi a transportat 18 studenţi răniţi la Damaturu Specialist Hospital, a declarat un oficial militar din serviciile de informaţii.

Ceilalţi aproximativ 1.000 de studenţi au părăsit colegiul, situat la aproximativ 40 de kilometri la nord de locul unor atacuri similare asupra unor şcoli, în zona oraşului Damaturu.

Nord-estul Nigeriei se află sub stare de urgenţă militară, în vederea contracarării unei revolte islamice, la originea căreia se află militanţi ai grupării islamiste, Boko Haram, responsabili pentru uciderea a peste 1.700 de persoane din 2010, în încercarea de a crea un stat islamic.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.