Seism cu magnitudinea 6,8 în Pakistan

Un seism cu magnitudinea 6,8 a zguduit sâmbătă, 28 septembrie, provincia pakistaneză Balucistan (sud-vest), regiune devastată deja acum patru zile de un cutremur soldat cu peste 350 de morţi şi sate întregi distruse, anunţă autorităţile, citate de AFP.

Cutremurul de sâmbătă s-a produs la 14 km adâncime, în nordul districtului Awaran, cel mai afectat de seismul de magnitudine 7,7, potrivit Institutului american de geofizică.

„Nu a fost o replică, ci un nou seism”, a declarat la postul privat GEO Zahid Rafi, director al Centrului naţional de supraveghere seismică din Pakistan, precizând că centrul a măsurat magnitudinea noului cutremur ca fiind 7,2.
„Deocamdată nu avem nicio informaţie despre alte decese”, a declarat, pentru AFP, Jan Mohammad Buledi, purtător de cuvânt al guvernului din Balucistan, cea mai săracă provincie din Pakistan, în pofida marilor zăcăminte de aur, zinc şi cupru şi a rezervelor de gaze naturale.

Cutremurul a fost simţit la Karachi, metropolă din sudul Pakistanului, şi la Quetta, capitala provinciei Balucistan, cele două oraşe aflându-se la sute de kilometri distanţă de epicentru.

La patru zile după primul seism, de 7,7, mulţi supravieţuitori se plâng că nu au primit niciun ajutor de la autorităţile pakistaneze, cărora le este greu să ajungă în sate izolate din provincia de 9 milioane de locuitori, cu o suprafaţă comparabilă cu cea a Italiei.Autorităţile i-au acuzat pe rebelii baluci, care luptă pentru independenţa provinciei, că îngreunează transportul ajutoarelor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.