EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,27 RON
(-0.03%)
GBP
5,41 RON
(-0.58%)
CHF
4,56 RON
(-0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.36%)
BYN
1,76 RON
(-0.43%)
CAD
3,16 RON
(-0.3%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.36%)
CZK
0,18 RON
(-0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Varga: Proiectul Portul Pescăresc Midia în valoare de 5 milioane de euro este finalizat în proporţie de 90%

Proiectul Portul Pescăresc Midia, ce va primi finanţare europeană în valoare de 5 milioane de euro, este finalizat în proporţie de 90%, iar contractul va fi semnat până la sfârşitul acestui an, a declarat, luni, 30 septembrie,Lucia Varga, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură.

‘Proiectul Portul Pescăresc Midia este deja realizat în proporţie de 90%. Mai sunt de finalizat procedurile de avizare, autorizare, care ţin de procedurile legale obişnuite, fără de care nu poţi să depui proiectul. Banii există, proiectul este scris, iar în momentul în care AM POP consideră că sunt îndeplinite toate condiţiile atunci se va definitiva. Valoarea este de 5 milioane de euro, iar până la sfârşitul anului va fi semnat contractul de finanţare, după care urmează doi ani de implementare.

Contractul va fi semnat între Consiliul Judeţean Tulcea şi Ministerul Transporturilor, care are deja portul maritim acolo. Portul Pescăresc va fi alături de portul existent, pentru a beneficia de infrastructura existentă. În acest fel scad şi costurile. Portul implică atât partea de uscat, cât şi partea de dane, de navigaţie, precum şi tot ce înseamnă ambarcaţiunile de inspecţie şi control ale Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură /ANPA, n.r./’, a afirmat Varga.

Săptămâna trecută, aleşii locali din Năvodari au adoptat în unanimitate 36 de proiecte de hotărâre, printre care şi un Acord de parteneriat între Oraşul Năvodari, Consiliul Judeţean şi Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură /ANPA/, în baza căruia în Portul Midia va fi realizat un Port pescăresc, pe suprafaţă de zece hectare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata