EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Vasile Blaga: Lista finală a candidaţilor PDL la europarlamentare va fi stabilită după 1 noiembrie

0

Colegiul Director Naţional al PDL a stabilit luni că lista finală a candidaţilor partidului la alegerile europarlamentare va fi decisă în cadrul unui Birou Permanent Naţional sau a unui CDN după consultarea prealabilă a unor liste intermediare cu câte cinci nume care vor fi transmise din partea organizaţiilor teritoriale până la data de 1 noiembrie.

‘Am stabilit ca, până la data de 1 noiembrie, vicepreşedinţii regionali, secretarii regionali şi preşedinţii de organizaţii vor stabili o listă care să cuprindă cinci colegi care să candideze la alegerile europarlamentare. Această listă este prioritizată de către ei în funcţie de performanţele pe care le au organizaţiile judeţene din regiunea respectivă şi, sigur, de calitatea colegilor care doresc să candideze pentru alegerile europarlamentare, urmând ca Biroul Permanent Naţional, eu zic chiar Colegiul Director, să desemneze lista naţională, să ansambleze propunerile care vin din regiuni’, a declarat preşedintele PDL.

Blaga a spus că la întocmirea listelor se va ţine cont de cunoaşterea activităţii de la Bruxelles, a unei limbi uzuale pentru comisiile din Parlamentul European, de preferinţă engleza, dar şi franceza sau germana.

În context, Vasile Blaga a precizat că Elena Băsescu, actual europarlamentar, nu şi-a exprimat dorinţa de a candida din partea PDL pentru un nou mandat.

‘Nu, dânsa nu a candidat din partea PDL şi nu am auzit să-şi exprime această dorinţă’, a precizat preşedintele PDL, Vasile Blaga.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.