BMW a produs modelul cu numărul 2,5 milioane în SUA

Constructorul auto german BMW a anunţat, marţi, 1 octombrie, că a produs modelul cu numărul 2,5 milioane în Statele Unite ale Americii (SUA), la jumătatea lunii septembrie.

Evenimentul are loc la 19 ani de la începerea oficială a producţiei de autovehicule BMW în SUA şi la un an şi nouă luni de la aniversarea automobilului cu numărul două milioane.

Fabrica BMW Group din Spartanburg, Carolina de Sud, produce, în prezent, modelele BMW X3, BMW X6 şi noul BMW X5.

Potrivit sursei citate, în numai 21 de luni de producţie, de la această uzină au fost livrate ultimele 500.000 de unităţi, cel mai scurt interval din istorie, în contextul unor investiţii în desfăşurare de 900 milioane dolari pentru extindere şi pregătirea producţiei noului BMW X4. Pentru anul 2014 este anunţată o capacitate de producţie de 350.000 unităţi.

Construcţia fabricii din Spartanburg a început în septembrie 1992, iar activitatea a început în septembrie 1994. La ora actuală, toate modelele din gama BMW X, cu excepţia BMW X1, sunt fabricate în Statele Unite.

Conform datelor statistice, în al doilea trimestru al anului 2013, BMW Group era cel mai mare exportator de automobile din SUA, cu o cifră totală de patru miliarde de dolari.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.