Rezervele internaţionale ale României au crescut cu 706 milioane euro, în septembrie

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) totalizau, la 30 septembrie 2013, 36,386 miliarde euro, fiind cu 706 milioane euro mai mari faţă de cele înregistrate la finele lunii august, de 35,68 miliarde euro, conform datelor publicate marţi de Banca Naţională a României.

 La 30 septembrie 2013, rezervele valutare la BNR se situau la nivelul de 33,086 miliarde euro, faţă de 32,173 miliarde euro la 31 august 2013.

În cursul lunii septembrie au avut loc intrări de 1,856 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv suma rezultată din emisiunea de euroobligaţiuni a Ministerului Finanţelor Publice în valoare nominală de 1,5 miliarde euro) şi altele.

Ieşirile, de 943 milioane euro, au reprezentat modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele. La capitolul plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăseşte a 11-a rambursare de capital din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional (pentru care Banca Naţională a României a rambursat 121,6 milioane euro, iar Ministerul Finanţelor Publice a rambursat 121,6 milioane euro).

În septembrie, rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,3 miliarde euro.

Plăţile scadente în luna octombrie 2013 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 217 milioane euro.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.