EUR
4,83 RON
(-0%)
USD
4,47 RON
(0%)
GBP
5,48 RON
(0%)
CHF
4,58 RON
(+0.01%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,73 RON
(0%)
CAD
3,14 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,68 RON
(-0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,17 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(0%)

 

Chiţoiu: De la 1 ianuarie, plata TVA la 90 de zile pentru societăţile cu cifră de afaceri sub 500.000 euro, opţională

Noul Cod fiscal va fi mai coerent, mai transparent, iar printre modificări vor fi prevederi legate de impozitarea societăţilor de tip holding şi modificarea măsurii privind plata TVA la 90 de zile, care va deveni opţională pentru societăţile cu o cifră de afaceri sub 500.000 euro, de la 1 ianuarie 2014, a declarat, miercuri, 2 octombrie, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu.

‘Codul fiscal reuneşte sutele de modificări din 2003, când a fost implementat, la zi. Îl facem mai coerent, mai transparent, mai suplu. Vom avea şi prevederi legate de holding, de impozitarea societăţilor de tip holding. Azi, în Guvern, am dat aviz favorabil unui proiect de lege iniţiat de parlamentarii USL privind Legea holdingului. Partea fiscală se va regăsi în noul Cod fiscal. De asemenea, pe analizele pe care le avem, plata TVA la 90 de zile pentru societăţile cu cifra de afaceri sub 500.000 de euro dorim ca de la 1 ianuarie 2014 să devină opţională, pentru că a îngreunat, nu a avut efectul scontat, pozitiv şi o să modificăm şi această măsură fiscală’, a explicat Chiţoiu, la România TV.

Ministrul Finanţelor a subliniat că se încearcă, având expertiza Băncii Mondiale şi a Fondului Monetar Internaţional, şi schimbarea modalităţii de impozitare a proprietăţii.

‘Cu expertiza Băncii Mondiale şi a FMI, încercăm să schimbăm modalitatea de impozitare a proprietăţii. Nu să creştem impozitul pe proprietate. Impozitul să nu se mai plătească în funcţie de natura juridică a deţinătorului proprietăţii, persoană fizică sau juridică, ci în funcţie de destinaţia proprietăţii, a clădirii sau a terenului. Vor fi venituri mai mari colectate de autorităţile publice locale, pentru că cei cu imobile şi terenuri destinate activităţilor economice vor plăti impozite mai mari decât în prezent, când le deţin sub formă de locuinţe’, a mai spus Daniel Chiţoiu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata