Adobe a fost victima unui amplu atac informatic

Compania Adobe Systems a anunţat că serverele sale au fost victima unui atac informatic prin care hackerii au obţinut acces la datele personale a 2,9 milioane de clienţi, inclusiv privind carduri de debit şi de credit, informează vineri EFE, Reuters şi AP.

 Hackerii au piratat totodată codul-sursă al Adobe Acrobat, folosit pentru crearea de documente PDF, şi al soft-urilor ColdFusion şi ColdFusion Builder, folosite la crearea de aplicaţii internet.

Compania cu sediul la San Jose /California/ şi-a cerut scuze şi a subliniat că lucrează împreună cu partenerii săi externi, bănci şi agenţii federale de aplicare a legii pentru a limita la minim intruziunile în conturile clienţilor şi pentru a-i trage pe răspundere pe cei responsabili de atac. Adobe a anunţat de asemenea că resetează parolele clienţilor afectaţi din întreaga lume şi i-a prevenit pe utilizatori să-şi schimbe parolele folosite şi la alte site-uri.

‘Atacurile cibernetice sunt una din realităţile nefericite ale lumii afacerilor de astăzi’, a remarcat pe blogul său Brad Arkin, director pentru securitate la Adobe.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.