Adobe a fost victima unui amplu atac informatic

Compania Adobe Systems a anunţat că serverele sale au fost victima unui atac informatic prin care hackerii au obţinut acces la datele personale a 2,9 milioane de clienţi, inclusiv privind carduri de debit şi de credit, informează vineri EFE, Reuters şi AP.

 Hackerii au piratat totodată codul-sursă al Adobe Acrobat, folosit pentru crearea de documente PDF, şi al soft-urilor ColdFusion şi ColdFusion Builder, folosite la crearea de aplicaţii internet.

Compania cu sediul la San Jose /California/ şi-a cerut scuze şi a subliniat că lucrează împreună cu partenerii săi externi, bănci şi agenţii federale de aplicare a legii pentru a limita la minim intruziunile în conturile clienţilor şi pentru a-i trage pe răspundere pe cei responsabili de atac. Adobe a anunţat de asemenea că resetează parolele clienţilor afectaţi din întreaga lume şi i-a prevenit pe utilizatori să-şi schimbe parolele folosite şi la alte site-uri.

‘Atacurile cibernetice sunt una din realităţile nefericite ale lumii afacerilor de astăzi’, a remarcat pe blogul său Brad Arkin, director pentru securitate la Adobe.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata