Aeroportul din Sibiu, creştere cu 12 % a numărului de pasageri

Aeroportul Internaţional din Sibiu (AIS) a înregistrat în prima jumătate a anului o creştere cu 12 % a numărului de pasageri, faţă de aceeaşi perioadă din 2012, cu patru procente mai mult faţă de procentul raportat pentru primul semestru de Aeroportul Cluj-Napoca, potrivit datelor furnizate vineri,  de aeroportul sibian.

‘Din analiza datelor comparative a situaţiilor pe semestrul unu în anii 2012 şi 2013, a reieşit că numărul de pasageri total, îmbarcaţi şi debarcaţi la AIS, s-a mărit 12% în 2013, faţă de perioada similară a anului 2012. În fapt, în cazul AIS rezultă o creştere îmbucurătoare a numărului de pasageri total, coroborată cu un efort de eficientizare a ocupării capacităţii aeronavelor, susţinut de către companiile aeriene’, a declarat Nicoleta Boborodea, purtător de cuvânt al AIS.

Aeroportul Internaţional din Sibiu raportează creştere de 12 % a numărului de pasageri, iar cel din Cluj-Napoca a declarat o creştere de circa 8 % a traficului în prima jumătate a acestui an, faţă de primul semestru al anului trecut.

În pofida creşterii numărului de pasageri, la Aeroportul Internaţional din Sibiu s-a înregistrat o scădere de 2,4 %, în prima jumătate a acestui an, a numărului de mişcări de aeronave comerciale, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Aeroporturile din România au înregistrat în primul semestru o scădere a traficului de circa 2 %, însă reducerea numărului de pasageri este mai mică decât cea a numărului de mişcări, a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România, David Ciceo, director general al Aeroportului internaţional Cluj-Napoca ‘Avram Iancu’.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.