EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,30 RON
(0%)
GBP
5,37 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,76 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,99 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(0%)

Nuclearelectrica, interesată să devină acţionar minoritar în proiectul hidrocentralei de la Tarniţa

Nuclearelectrica analizează posibilitatea de a se implica în proiectul hidrocentralei de la Tarniţa – Lăpuşteşti ca acţionar minoritar, a declarat, vineri, directorul general al companiei, Daniela Lulache, într-o conferinţă de presă prilejuită de listarea la BVB a Nuclearelectrica.

‘Suntem dispuşi şi interesaţi să ne uităm la acest proiect, ca potenţial de diversificare a activităţilor, din perspectiva unui acţionar minoritar’, a spus Lulache.

Hidrocentrala cu acumulare prin pompaj Tarniţa – Lăpuşteşti, judeţul Cluj, reprezintă un obiectiv de interes naţional, esenţial, odată cu intrarea în funcţiune a grupurilor 3 şi 4 de la Cernavodă, în 2019 – 2020. Aceasta, deoarece hidrocentrala va avea rolul de a regla sistemul energetic, prin funcţionarea ca producător în timpul zilei, când cererea de energie este mare, şi ca utilizator de energie în timpul nopţii, folosind surplusul de electricitate din reţea pentru a pompa apa înapoi în lacul de acumulare.

Realizarea hidrocentralei presupune o investiţie de aproximativ 1,164 miliarde de euro fără TVA, potrivit datelor de pe site-ul proiectului.

Hidroelectrica, iniţiatorul proiectului, caută momentan investitori alături de care să realizeze hidrocentrala. Mai multe companii din Europa, China şi SUA şi-au exprimat până acum intenţia de a participa la proiect.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata