Daniel Chiţoiu: România va trebui să pregătească rapid transpunerea pachetului de reformă a legislaţiei în materie de achiziţii publice

România va trebui să pregătească rapid transpunerea pachetul de reformă a legislaţiei în materie de achiziţii publice, iar apoi să regândească arhitectura sistemului legislativ naţional şi a celui instituţional, a declarat, vineri, Daniel Chiţoiu, viceprim-ministru şi ministru al Finanţelor Publice, în timpul convorbirilor pe care le-a avut cu comisarul european pentru Piaţă Internă şi Servicii, Michel Barnier.

În cadrul discuţiilor, ministrul Finanţelor Publice a arătat că România apreciază activitatea Comisiei în direcţia integrării sectorului de servicii din întreaga UE, accentuând că este nevoie de o abordare integrată pentru ca sectorul serviciilor să-şi maximizeze potenţialul, precizează un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Citeste si:  NOUTĂŢI LEGISLATIVE – 17 august (0587)

În privinţa Uniunii Bancare, Daniel Chiţoiu a evidenţiat că România are o abordare constructivă şi că este nevoie de deschidere şi spre zona non-euro prin luarea unor decizii.

Demnitarul/oficialul? româna a apreciat, în deschiderea discuţiilor, sprijinul constant şi implicat al Comisiei Europene în privinţa îndeplinirii angajamentelor care îi revin României în atingerea obiectivelor pieţei unice. De asemenea, a subliniat faptul că piaţa unică, unul dintre cele mai importante avantaje competitive de care Europa dispune în acest moment, necesită o consolidare accentuată şi a salutat eforturile Comisiei în acest sens.

Citeste si:  Concluzia economiştilor de la Davos: "Ne-am pierdut busola noastră morală"

Vineri, Daniel Chiţoiu, viceprim-ministru, ministrul Finanţelor Publice s-a întâlnit cu Michel Barnier, comisarul european pentru Piaţă Internă şi Servicii. În cadrul întrevederii au fost abordate teme de actualitate legate de piaţa unică, sectorul serviciilor, Uniunea Bancară şi achiziţiile publice.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close