Maroc: un cuplu de adolescenţi arestat după publicarea unei fotografii pe Facebook

Un cuplu de adolescenţi a fost arestat de poliţie la Nador în nord-estul Marocului după ce a publicat pe reţeaua socială Facebook o fotografie ce îi arată pe punctul de a se săruta, a declarat vineri pentru AFP un ONG local.

‘Este vorba despre un adolescent şi prietena lui. Ei au fost arestaţi joi pentru încălcarea decenţei publice, după ce au postat o fotografie ce îi arată pe punctul de a se săruta’, a declarat Chakib Al Khayari, preşedintele Asociaţiei Rif pentru drepturile omului, cu sediul la Nador.

Citeste si:  Mark Zuckerberg a creat o pagină de Facebook pentru câinele său

Potrivit aceleiaşi surse, ei sunt încă în centrul de detenţie pentru minori din Nador şi o acţiune de protest este organizată la Nador pentru a cere eliberarea lor.

Potrivit lui Al Khayari, cei doi adolescenţi ar urma să fie ‘aduşi în faţa unui judecător pentru minori vinerea viitoare’.

Contactat de AFP, un responsabil de la autorităţile locale a confirmat această informaţie, sub acoperirea anonimatului, dar nu a dorit să comenteze.

Fotografia a fost făcută în faţa liceului unde ei învaţă. Cazul a aprins imediat reţelele sociale şi multe cupluri de tineri marocani au publicat fotografii similare pe conturile lor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata