EUR
4,83 RON
(+0.01%)
USD
4,47 RON
(+0.15%)
GBP
5,48 RON
(+0.12%)
CHF
4,58 RON
(-0%)
BGN
2,47 RON
(-0.08%)
BYN
1,73 RON
(+0.15%)
CAD
3,14 RON
(+0.77%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,68 RON
(+0.37%)
JPY
0,04 RON
(+0.12%)
CZK
0,17 RON
(+0.42%)
INR
0,06 RON
(+0.37%)

 

Un nou studiu încearcă să desluşească misterul inteligenţei neobişnuite a lui Einstein

În timp ce Albert Einstein, considerat unul dintre cele mai mari genii ale secolului al XX-lea, a transformat înţelegerea ştiinţifică a fizicii şi astronomiei cu teoriile sale, inteligenţa sa rămâne încă prea puţin înţeleasă, scrie publicaţia Huffington Post în ediţia sa electronică de sâmbătă.

De la dr patolog Thomas Harvey care a prelevat creierul omului de ştiinţă în 1955, cercetătorii au încercat să pătrundă misterul geniului lui Einstein, cercetându-i creierul. Acum oamenii de ştiinţă cred că au găsit un indiciu. Un nou studiu, publicat în revista Brain, pe 24 septembrie 2013, sugerează că cele două emisfere ale creierului lui Einstein au fost neobişnuit de bine conectate.

‘Acest studiu, mai mult decât oricare altul până în prezent, ajunge cu adevărat în ‘interiorul’ creierului lui Einstein’, afirmă într-un comunicat coautorul studiului Dean Falk, specialist în antropologie evoluţionistă de la Florida Stare University. ‘Acesta oferă noi informaţii care aruncă o lumină nouă asupra a ceea ce se ştie despre suprafaţa creierului lui Einstein’, spune el.

În acest acest studiu, Falk şi colegii săi au analizat o serie de fotografii nepublicate ale creierului, făcute din mai multe unghiuri. Echipa a analizat grosimea corpus callosum – mănunchiul de fibre care leagă cele două emisfere cerebrale ale creierului şi le permite să comunice una cu cealaltă. Apoi, cercetării au comparat această parte a creierului lui Einstein cu aceeaşi structură prelevată de la 15 vârstnici şi 52 de tineri bărbaţi din 1905. Oamenii de ştiinţă au descoperit că în cazul marelui fizician corpus callosum era mai dens în mai multe zone, ceea ce indică o mai mare legătură între emisferele creierului, acest lucru fiind asociat cu un nivel mai înalt de inteligenţă.

Şi creierul lui Einstein mai păstrează multe alte secrete. În 2012, Falk a descoperit că creierul lui Einstein avea un cortex prefrontal ieşit din comun, o zonă a creierului asociată cu gândirea abstractă, scrie Huffington Post.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata