Barcelona: Congresul mondial al cercetărilor asupra unui vaccin împotriva HIV

Cele mai recente progrese, dar şi provocările, cercetările pentru un vaccin şi nu mai puţin de 450 de studii vor fi prezentate începând de luni şi până în 10 octombrie la Congresul internaţional AIDS Vaccine 2013, singurul care se ocupă exclusiv cu cercetările pentru un vaccin împotriva virusului HIV, transmite EFE.

Congresul adună peste o mie dintre cei mai importanţi cercetători pentru crearea unui vaccin, dar şi entităţi finanţatoare, instituţii publice şi comunitare. Cu aceeaşi ocazie, participanţii vor prezenta şi actualiza strategiile pentru o mai bună înţelegere şi protecţie, în special prin prisma testului clinic numit RV144, primul studiu care a reuşit reducerea riscului de infecţie cu HIV prin intermediul unui vaccin. Cercetătorii vor explica şi ce progrese s-au făcut în privinţa medicamentelor imunogene care pot introduce anticorpi cu proprietăţi de neutralizare, de la care pot porni ulterior viitoarele vaccinuri.

Cercetătorul catalan Bonaventura Clotet, copreşedinte al congresului, a declarat că „una dintre priorităţile cercetătorilor şi instituţiilor publice şi comunitare care vin la Barcelona este transformarea progreselor din laboratoare în proiecte candidate pentru un vaccin”. „Obiectivul nostru este să dezvoltăm un vaccin sigur şi eficient împotriva HIV, care, în plus, să poată deveni o realitate şi să se aplice la scară mare”, a precizat el.

„Ne adunăm în Barcelona într-un moment în care se fac multe progrese în privinţa dezvoltării de anticorpi care ar putea fi baza de la care se va porni pentru noi propuneri de vaccinuri, foarte promiţătoare”, explică Bill Snow, director al uneia dintre companiile organizatoare, Global HIV Vaccine Enterprise (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.