Cazanciuc: Susţinem ideea ca cetăţenii să poată depune sesizări în ţările lor împotriva utilizării abuzive a datelor personale

România a susţinut luni, în Consiliul Justiţie şi Afaceri interne, ideea unui ghişeu unic, o formulă prin care cetăţenii pot depune în ţările în care locuiesc plângeri împotriva utilizării abuzive a datelor cu caracter personal de către marile companii, a declarat ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc.

‘Este un proces destul de complicat la care s-a lucrat până acum, mă refer la încercarea de a găsi o formulă eficientă atât pentru state cât şi pentru companiile care utilizează date cu caracter personal. Au fost până acum peste 30 de întâlniri la nivel tehnic pentru a se încerca să se găsească o formulă viabilă. Noi am susţinut chiar şi astăzi ideea unui aşa-numit ghişeu unic, practic o formulă în care cetăţenii să poată depune acest tip de plângere împotriva utilizării abuzive a datelor cu caracter personal în ţările în care locuiesc, în aşa fel încât să se evite cheltuielile foarte mari’ care ar decurge din obligaţia de a depune o sesizare la sediul unei companii care a utilizat nepermis astfel de date, a declarat telefonic Cazanciuc după reuniunea Consiliului JAI din Luxemburg.

El a precizat că respectiva chestiune a creat o dezbatere mai lungă, dictată de dorinţa de a găsi un echilibru între necesitatea de a avea la îndemâna cetăţenilor un instrument eficient şi cea de a proteja companiile de suprapunerea unor proceduri administrative.

‘Lucrurile sunt încă în discuţie dar astăzi s-a conturat destul de clar ideea unui aşa-zis ghişeu unic, practic posibilitatea cetăţenilor de a depune aceste sesizări în propriile ţări şi nu numai la sediile companiilor mari care utilizează de regulă date cu caracter personal’, a conchis ministrul justiţiei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.