Nicolas Sarkozy beneficiază de neîncepere a urmăririi penale în dosarul Bettencourt

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, care era acuzat de abuz de slăbiciune în cazul miliardarei Liliane Bettencourt în timpul campaniei sale prezidenţiale din 2007, a beneficiat de neîncepere a urmăririi penale, s-a aflat dintr-o sursă apropiată dosarului, relatează AFP.

Această decizie ridică un obstacol din calea unei eventuale reveniri a sa în politică, dar numele fostului preşedinte de dreapta /2007-2012/, în vârstă de 58 de ani, rămâne în continuare citat în multe alte dosare.

Sarkozy fusese inculpat în martie a.c. pentru abuz de slăbiciune în cazul moştenitoarei gigantului din domeniul cosmeticelor L’Oreal, în cadrul unei anchete privind o posibilă finanţare ilegală a partidului său, Uniunea pentru o Mişcare Populară /UMP, de dreapta, în opoziţie/. El era suspectat c-ar fi beneficiat de donaţii din partea dnei Bettencourt, în timp ce , potrivit unei expertize medicale, femeia respectivă, în vârstă de 90 de ani, suferea de senilitate din septembrie 2006.

Citeste si:  În 2009, 11 suceveni s-au tratat în străinătate de 300.000 de euro

Potrivit cotidianelor Le Monde şi Sud Ouest, 10 din cei 11 alţi inculpaţi în acest dosar, inclusiv fostul ministru al bugetului Eric Woerth, au fost trimişi în faţa Tribunalului corecţional.

Nicolas Sarkozy, retras din viaţa politică după ce-a fost învins la alegerile prezidenţiale din 2012 de către socialistul Francois Hollande, rămâne de departe candidatul preferat al simpatizanţilor UMP, principalul partid al dreptei franceze, pentru prezidenţialele din 2017.

Fostul şef de stat lasă să planeze însă îndoiala asupra întoarcerii sale în politică, în timp ce UMP rămâne fără o strategie clară şi fără un candidat evident pentru viitorul scrutin prezidenţial.

Citeste si:  Un test de ortografie a limbii franceze la angajare

Numele lui Sarkozy este, de asemenea, citat în alte dosare, precum cel privind o posibilă finanţare libiană a campaniei sale electorale, cel al unor controversate sondaje comandate sub preşedinţia sa şi altele.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata