Mariana Câmpeanu: La nicio descentralizare sau regionalizare nu a fost luat în calcul vreun impact bugetar suplimentar

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, susţine că până la acest moment nu a fost luat în calcul la nicio descentralizare sau regionalizare vreun impact bugetar suplimentar, aşadar nici în cazul descentralizării ministerului pe care îl conduce.

„Nu cred că (descentralizarea în Ministerul Muncii – n.r.) are vreun impact bugetar, pentru că structurile există în teritoriu, deci nu se poate întâmpla nimic. Nu cred că există un impact bugetar, pentru că dacă trec nişte atribuţii la regiune, înseamnă că ele sunt mai puţine la judeţe. Nu s-a luat în calcul absolut la nicio descentralizare sau regionalizare vreun impact bugetar suplimentar”, a declarat Mariana Câmpeanu marţi, la finalul şedinţei Comisiei pentru muncă a Senatului, la care a fost invitată să participe.

De asemenea, ea a spus că în situaţia în care, în cadrul procesului de descentralizare, ministerul pe care îl reprezintă va ceda agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă către autorităţile locale, acest lucru va determina o mai bună cunoaştere a situaţiei din teritoriu.

„Aceasta înseamnă că se vor face centre regionale, care vor analiza cererea de forţă de muncă, numărul de persoane care sunt în şomaj, care sunt posibilităţile de angajare. Este o formă ca pe plan regional să se cunoască mai bine situaţia şi să se rezolve unele dintre probleme. În acelaşi timp, vor rămâne, probabil, mai mult ca sigur, programele de interes naţional la nivel de ţară”, a afirmat ministrul Muncii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.