Haruki Murakami este considerat marele favorit al Nobelului pentru Literatură

Cu puţin înainte de anunţarea laureatului Premiului Nobel pentru Literatură, principalul favorit pare a fi romancierul nipon Haruki Murakami, conform unui comentariu publicat de AFP.

Canadiana Alice Munro şi belarusa Svetlana Aleksievici ar putea furniza surpriza intrând în posesia premiului ce, de-a lungul timpului, a răsplătit eforturile creatoare ale unor nume imense din literatură precum Rudyard Kipling, Ernest Hemingway sau Albert Camus.

„Am decis”, a proclamat laconic, pe blogul său, secretarul permanent al Academiei Regale a Suediei, Peter Englund. nimic nu se va afla însă de anunţul oficial de joi, din clădirea istorică a Bursei din Stockholm.

Murakami, cunoscut pentru opere literare precum „Pădurea norvegiană” (1987), „Kafka pe malul mării” (2002) sau „1Q84” (2009), este principalul favorit la casa de pariuri Ladbrokes cu cota 5/2.

La aceeaşi casă de pariuri Alice Munro are o cotă de 4/1, iar Svetlana Aleksievici de 6/1.

Scriitorul nipon în vârstă de 64 de ani a atras numeroşi cititori cu poveştile sale meşteşugite în detaliu despre absurd şi singurătate în viaţa modernă, poveşti condimentate din belşug cu referinţe din cultura pop cu care cititorii relaţionează uşor.

Câştigătorul Premiului Nobel pentru Literatură, care îi va urma laureatului de anul trecut, romancierul chinez Mo Yan, va primi suma de 8 milioane de coroane suedeze (1,2 milioane de doalri sau puţin peste 900.000 de euro). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.