Natuzzi mută în Italia o parte din producţia realizată în România

Producătorul italian de mobilă Natuzzi va semna joi un acord referitor la transferul în Italia a unei părţi din producţia realizată în România, a declarat miercuri pentru Reuters un purtător de cuvânt al sindicatului Filca Cisl.

Acordul ar permite salvare a 1.700 de locuri de muncă prin crearea de noi societăţi subcontractante care vor avea drept principal client pe Natuzzi, dar vor putea lucra şi pentru alţi beneficiari.

‘Mâine vom cădea de acord asupra unei modalităţi prin care toţi cei care au fost concediaţi temporar vor fi angajaţi de noi companii, dintre care unele vor prelua şi producţia care în prezent se realizează în România’, a declarat secretarul sindicatului Filca Cisl, Paolo Acciai. Noile companii subcontractante ar urma să înceapă producţia în primăvara anului următor, iar treptat vor angaja acei salariaţi care urmau să-şi piardă definitiv locurile de muncă, a adăugat Acciai.

Citeste si:  Guvernul italian intră în etapa a doua a misiunii

La data de 1 iulie, conducerea grupului italian Natuzzi a anunţat că are de gând să concedieze 1.726 de angajaţi şi să închidă două uzine începând din luna aprilie 2014. Potrivit datelor companiei, costul de producţie în Italia este de 92 de cenţi pe minut, comparativ cu 20 de cenţi în România şi 10 cenţi în China.

Natuzzi deţine în România o fabrică Italsofa la Baia Mare, fiind unul dintre principalii producători de mobilă de pe piaţa locală. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close