Mihai Răzvan Ungureanu ar putea fi candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale

Liderul ‘Forţa Civică’ din România, Mihai Răzvan Ungureanu, va fi candidatul dreptei româneşti la alegerile prezidenţiale. Cel puţin aşa au lăsat să se înţeleagă preşedintele Mişcării Populare, Eugen Tomac, dar şi fostul prim-ministru al României, duminică la Chişinău, în cadrul unei întrevederi cu jurnalişti şi bloggeri din Republica Moldova.

Întrebat dacă Mihai Răzvan Ungureanu va fi candidatul dreptei pentru alegerile prezidenţiale, preşedintele Mişcării Populare, Eugen Tomac a spus: ‘Sigur că privim aşa: o viitoare structură politică să susţină un candidat cu cele mai mari şanse la prezidenţiale. Sunt convins că MRU va fi un mult mai bun preşedinte decât Victor Ponta sau Mircea Geoană’, a declarat Tomac, citat de Unimedia.

Citeste si:  Victor Ponta: Dezideratul PSD pentru 2014 este câştigarea alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale cu Crin Antonescu candidat

De cealaltă parte, Ungureanu a evitat să ofere un răspuns franc, precizând că decizia sa este să candideze la funcţia de preşedinte. ‘Sper că aşa va fi şi voinţa echipei pe care o conduc, a vehiculului politic pe care vrem să-l construim’, a declarat el, citat de aceeaşi sursă.

De asemenea, liderii celor două forţe politice au menţionat că sunt într-un dialog pentru unificarea dreptei româneşti.  ‘Încercăm să facem dintr-un plural politic un singular. De mai mult timp avem aceleaşi gânduri. Avem un început de dialog care va continua şi va avea şi un sfârşit, care să acomodeze principiul unităţii forţelor politice româneşti de centru-dreapta şi proiectele noastre comune care sunt numeroase. Suprapunerile de program şi interes sunt remarcabile. Toţi ştim că unirea face putere şi arătăm că suntem perfect conştienţi de asta. Un început de dialog înseamnă o continuare de dialog, nu doar o întâlnire prietenească fără efect’, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Citeste si:  Ponta: Să încercăm să aducem alegerile prezidenţiale mai aproape de europarlamentare, nu neapărat în aceeaşi zi

Şi preşedintele PMP, Eugen Tomac, a menţionat că dialogul celor două forţe politice urmăreşte unificarea lor. ‘Pentru că ne dorim să fim împreună, pentru că România are nevoie de o forţă de dreapta credibilă, convingătoare, care să ofere altceva românilor’, a conchis Tomac, citat de Unimedia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close