Mehedinţi: Minerii au reluat activitatea de extracţie a cărbunelui

Minerii din cariera de suprafaţă Husnicioara au reluat, marţi, activitatea de extracţie a cărbunelui după ce, timp de aproximativ două săptămâni, au fost în şomaj tehnic, a declarat , liderul de sindicat, Rafael Norocel Ciorăscu.

Potrivit sursei citate, minerii au sistat activitatea din cauza stocului excesiv de lignit, de aproape 40.000 de tone, existent în depozitele Cucuieţi şi Valea Copcii ca urmare a sistării furnizării acestuia din cauza debitelor de peste 200 milioane lei ce îl are de achitat Regia Autonomă de Activităţi Nucleare (RAAN) către Complexul Energetic Oltenia (CEO).

‘Situaţia a fost detensionată de preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, care a intervenit pentru semnarea unui act adiţional prin care noi ne-am obligat să asigurăm lunar cantitatea de 160.000 tone cărbune, iar RAAN să achite obligaţiile financiare restante şi anticipat 30% din cărbunele ce urmează să fie livrat’, a precizat Ciorăscu.

În context, Ciorăscu a arătat că CEO va mai asigura 80.000 tone cărbune de la mina Ploştina din judeţul Gorj, astfel încât Termocentrala Romag-Termo a RAAN să asigure în sezonul de iarnă căldură şi apă caldă pentru cele 24.000 de locuinţe din municipiul Drobeta Turnu Severin şi agent termic pentru Uzina de apă grea Romag-Prod.

‘Pentru a avea o livrare ritmică, conform graficului stabilit, trebuie să intensificăm activitatea de excavaţie. Nu avem dreptul să punem în pericol, în condiţiile în care CEO plăteşte achiziţiile de cărbune, funcţionarea la parametri a platformelor industriale ale RAAN’, a concluzionat Ciorăscu (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.