PP-DD şi PDL au depus moţiune simplă pe Codul insolvenţei

Grupurile parlamentare de la Camera Deputaţilor ale PP-DD şi PDL au depus marţi în plen moţiunea simplă „Opriţi instituţionalizarea inchiziţiei audiovizualului şi manipularea democraţiei”, care va fi dezbătută luni, la ora 16,00.

„Vreau să informez plenul că astăzi (n.r.- marţi) un număr de deputaţi aparţinând grupurilor parlamentare PP-DD şi PDL înţeleg să formuleze, în temeiul Regulamentului Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă intitulată „Opriţi instituţionalizarea inchiziţiei audiovizualului şi manipularea democraţiei””, a anunţat liderul grupului PP-DD, Daniel Fenechiu.

Deputaţii din Opoziţie implicaţi în acest demers aşteaptă ca un ministru care a avizat noul Cod al insolvenţei să le dea explicaţii pe această temă.

Citeste si:  Blaga spune că Iohannis va fi un preşedinte care va occidentaliza ţara

„Moţiunea simplă nu a fost îndreptată asupra unui minister anume, pentru simplul fapt că în momentul în care discuţi de o ordonanţă de urgenţă este greu să-i găseşti iniţiatorul. Acolo sunt două sau trei ministere importante, Ministerul Justiţiei, care a redactat-o şi a dat aviz, este un minister din zona economică, plus Ministerul Culturii. Noi am adresat-o la global, am ridicat în discuţie problema, urmează ca primul-ministru să desemneze un ministru care să vină la dezbaterea moţiunii. Este o moţiune pe care noi am propus-o şi am elaborat-o în colaborare cu PDL. Condiţiile de depunere sunt îndeplinite, avem 24 de semnături de la noi, 26 sau 27 de la PDL”, a precizat Fenechiu, într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close