EUR
4,85 RON
(-0.15%)
USD
4,36 RON
(+0.58%)
GBP
5,39 RON
(+0.03%)
CHF
4,53 RON
(+0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.38%)
BYN
1,81 RON
(+0.45%)
CAD
3,17 RON
(+0.57%)
RSD
0,04 RON
(-0.13%)
AUD
2,89 RON
(+0.66%)
JPY
0,04 RON
(+0.37%)
CZK
0,18 RON
(-0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.41%)

Ziua Mondială a Alimentaţiei: Papa Francisc face apel la reducerea risipei de alimente

Foamea nu este niciodată ‘un fapt inevitabil cu care te poţi obişnui’, a declarat miercuri papa Francisc cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentaţiei, denunţând ‘cultura deşeurilor’ şi reiterând recomandările FAO împotriva risipei de alimente, relatează AFP.

‘Paradoxal, în momentul în care globalizarea permite cunoaşterea unor situaţii de nevoie (…), tendinţa către individualism şi închiderea în sine pare să crească: ea conduce la o indiferenţă (…) faţă de cei subnutriţi, ca şi cum acesta ar fi un fapt inevitabil. Foametea şi malnutriţia nu pot fi considerate fapte normale cu care te poţi obişnui, ca şi când ar face parte din sistem’, a afirmat papa Francisc într-un mesaj.

Totodată, papa argentinian a făcut apel la ‘o educaţie pentru solidaritate’, o adevărată schimbare a stilului de viaţă, inclusiv alimentar, la sprijin pentru familie, locul ‘solidarităţii’.

‘Datele furnizate de FAO indică faptul că aproximativ o treime din producţia alimentară mondială este indisponibilă din cauza pierderilor şi a risipei în continuă creştere. Este suficient să le eliminăm pentru a reduce drastic numărul celor care suferă de foame’, a mai spus papa Francisc.

Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) estimează că o treime din producţia de alimente este ‘pierdută sau risipită’, din cauza neglijenţei sau a lipsei mijloacelor de depozitare şi comercializare adecvate, adică 1,3 miliarde de tone pe an. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata