Băsescu: Antonescu nu mai este pe lista de protocol de la Cotroceni; a avut un comportament necuviincios

Preşedintele Traian Băsescu susţine că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu mai este pe lista de protocol a Administraţiei Prezidenţiale, pentru că a avut un comportament „necuviincios”.

„Nu are nicio legătură cu impoliteţea. Protocolul prezidenţial implică un anumit comportament când vii acolo. (…) Să ştiţi că sunt oameni care la Ziua Naţională nu respectă o anumită conduită şi sunt tăiaţi de pe listă pentru anul următor şi niciodată nu mai revin. Crin Antonescu, la o ceremonie destul de standardizată, la Cotroceni, a avut un comportament necuviincios. Nu mai este pe lista de protocol a Cotroceniului. După unii ar fi trebuit să-l mai invit o dată să văd dacă face la fel sau nu. Niciun protocol din lumea asta nu lucrează: ‘Te-am chemat la un protocol, te-ai îmbătat, te-ai urcat pe masă, ai stricat atmosfera, dar eu te mai invit o dată pentru că poate nu te mai îmbeţi data viitoare'”, a spus Băsescu, la B1 TV, întrebat despre absenţa lui Antonescu de la ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Economiei.

Şeful statului a afirmat că Antonescu poate să vină la Cotroceni ca turist sau dacă se va conveni că nu va încălca protocolul.

„Ori ca turist, în grupuri organizate, sau dacă va fi o discuţie în care să convenim că nu se poate încălca protocolul la Cotroceni. Altfel, aici sunt nişte automatisme: cine încalcă protocolul nu mai rămâne pe lista de invitaţi la evenimente de protocol”, a răspuns Băsescu, întrebat cum va mai veni Antonescu la Cotroceni.

Noul ministru al Economiei, Andrei Gerea, a depus miercuri jurământul de învestitură în funcţie, la Palatul Cotroceni, eveniment la care preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu a fost prezent. Antonescu a motivat absenţa precizând că nu a fost invitat de Administraţia Prezidenţială.

La sfârşitul lunii august, la ceremonia de depunere a jurământului în funcţia de ministru al Transporturilor de către liberala Ramona Mănescu, Crin Antonescu a plecat din sala de ceremonii înainte că preşedintele Băsescu să îşi susţină discursul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.