DNA: Trei societăţi, urmărite penal în dosarul insolvenţei Realitatea Media

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de trei societăţi comerciale în dosarul privind activităţile infracţionale desfăşurate în cadrul procedurii de insolvenţă a SC „Realitatea Media” SA.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi , au fost puse sub învinuire SC ‘Realitatea Media’ SA, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de spălare a banilor, având în vedere că există date şi indicii temeinice că a fost finanţată cu bani proveniţi din evaziune fiscală, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de împrumut.

De asemenea, s-a început urmărirea penală şi faţă de SC ‘Strategies-Research-Investments’ SRL, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, având în vedere că există date şi indicii temeinice potrivit cărora în favoarea acestei firme au fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul acţionarilor.

„Documentele astfel modificate au fost depuse la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, unde s-au formulat cereri de înregistrare a menţiunilor privind schimbarea acţionariatului, în scopul prejudicierii creditorilor SC ‘Realitatea Media’ SA”, susţin procurorii.

O altă firmă pusă sub acuzate este Rovigo SPRL, pentru bancrută frauduloasă, având în vedere că există date şi indicii temeinice că societatea a fost folosită pentru înstrăinarea mărcilor Realitatea Media.

DNA precizează că învinuirile au fost aduse la cunoştinţă reprezentanţilor legali ai celor trei societăţi.

În acest dosar au fost puse sub învinuire 12 persoane, printre care omul de afaceri Maricel Păcuraru, asociat al lui Cozmin Guşă şi Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan Schwartzenberg.

Ei sunt acuzaţi că au derulat acţiuni infracţionale pentru influenţarea deciziilor în procedura insolvenţei, în mod direct sau prin persoane fizice ori juridice interpuse, în scopul influenţării deciziilor referitoare la SC „Realitatea Media” SA şi preluării controlului asupra acestei.

De asemenea, sunt urmăriţi penal Daniela Ionescu, Monica Hoffman, Adrian Radu, Adrian Marian Vîlsan, Tamara Bătrînache, Ioana Nadolu, Geraldina Neagoe, Carmen Stăncescu, acuzaţi că s-au implicat în fapte care se circumscriu infracţiunilor de spălarea banilor, complicitate la înşelăciune, bancrută frauduloasă, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicităţii, a participaţiei improprii sau a tentativei, fals în înscrisuri sub semnătură privată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...
1 Comentariu
  1. GABI spune

    JAF LA CFR CALATORI ? CONSILIUL DE ADMINISTRATIE ,CONDUS DE ALEXANDRA GATEJ, CA DE OBICEI , NU STIE NIMIC…

    PENTRU DNA SI DIICOT .
    CE SE INTAMPLA LA CFR CALATORI VIS A VIS DE ACHIZITIILE PRIN NEGOCIERE CU SI FARA PUBLICARE DE SUTE DE MILIOANE DE EURO „CONTRAFACUTE” DE MANAGERUL, DOROBANTU VALENTIN SI PUPILA ACESTUIA DIRECTOAREA DE ACHIZITII , POPESCU CARMEN , NU MAI SUNT NICI PENTRU CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI TRANSPORTURILOR, NICI PENTRU CEL AL PRIMULUI MINISTRU SI NICI PENTRU CURTEA DE CONTURI.
    ASA CEVA NU S-A MAI INTALNIT IN ISTORIA CFR CALATORI , JAF LA DRUMUL MARE ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.