Antonescu, despre prezidenţiale: Nu am de gând să fiu omul maşinăriei PSD, PNL sau altceva

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică la B1 TV că nu vrea să fie „un preşedinte al maşinăriei PSD sau PNL”.

‘Poporul pesedist este alcătuit din cetăţeni români. Poporul pesedist dacă vrea votează, dacă nu, nu. Nici măcar PSD nu-l poate constrânge să voteze ceva. Electoratul este cel care contează. Poporul pesedist a votat candidaţi liberali la USL, cetăţenii liberali au votat, slavă domnului, în proporţie de 2/3 pe Mircea Geoană candidat PSD în 2009 şi au votat sumedenie de candidaţi PSD, acum sub numele de USL. Ceea ce mă deranjează nu este latura personală, ci mentalitatea din spatele unei asemenea ameninţări pentru că la baza înţelegerii spiritului acordului nostru a fost să facem alianţa ca să schimbăm lucruri esenţiale în România. (…) Dacă poporul PSD sau PNL sau poporul în general asta doreşte, pe mine să nu mă voteze (la prezidenţiale – n.r.). Nu vreau să fiu un preşedinte al maşinăriei, pentru maşinărie şi nici măcar un candidat al acestei maşinării’, a spus Antonescu.

Citeste si:  Nicolae Bănicioiu (PSD): Reforma sistemului de sănătate publică se face cu banii cetăţenilor

El a afirmat că a fost şi a rămas un om liber.

„Liber nu în sensul angajamentelor politice, liber în sensul raporturilor cu cercurile financiare, în sensul raporturilor cu influenţa serviciilor de informaţii, chiar cu influenţa şi cu forţa altor grupuri internaţionale, interne, masonerii, bănci şi aşa mai departe. Ştiu foarte bine că şansa, fără a avea o relaţie specială cu astfel de grupuri, este foarte mică. Marea greşeală pe care o fac cei care mă ameninţă este aceea că pornesc de la ideea că visul meu în viaţă este să devin preşedintele României. Nu este adevărat deloc. (…) Am fost socotit cu forţa aşa, câţiva ani de zile, că eram omul lui Dinu Patriciu. S-a văzut că nu eram omul lui Dinu Patriciu. Apoi, trei ani până de curând şi probabil şi acum se ţipă teoria cu omul lui Voiculescu, altă prostie uriaşă. Nu sunt omul nimănui, dar nu am de gând să fiu omul maşinăriei PSD, PNL sau altceva”, a precizat Antonescu.

Citeste si:  Olandez care face afaceri în România de 13 ani: Românii consumă inimaginabil, mai grav e ca o fac pe credit

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close